KÖRFEZ’DE HER ŞEY AKILLANIYOR
 Körfez halkını park ve meydanlarda ücretsiz internete kavuşturmayı hedefleyen projenin çalışmaları tamamlandı. Ücretsiz internet erişimi, 5651 Sayılı İnternet Yasası’na uygun olarak hizmet verecek. Vatandaşlar Körfez Belediyesi ağını seçtikten sonra TC Kimlik Numarası Ad, Soyad ve doğum tarihiyle ücretsiz Wİ-Fİ hizmetinden kolaylıkla yararlanabilecekler.

Körfez’de Yeni Bir Dönem Başlıyor

Bu uygulamalarda çevreciliği de ön planda tutan Körfez Belediyesi, akıllı telefonlara yönelik şarj ve internet hizmeti veren Akıllı Direk kurdu. Belediye Başkanı İsmail Baran, “Artık teknolojinin bizlere sağladığı kolaylıkları bizde halkımızla buluşturacağız. Ulaştırmada, güvenlikte, belediye hizmetlerinde yeni bir dönem başlattık.” dedi.

Giriş Çok Basit

Tütünçiftlik eski belediye önü, Hereke Cumhuriyet meydanı, Mimarsinan mahallesi Mehmet Akif Ersoy caminin ön tarafı ve Tütünçiftlik kültür merkezinde olmak üzere 4 noktada bulunacak. Ücretsiz internet erişimi, 5651 Sayılı İnternet Yasası’na uygun olarak hizmet verecek. Vatandaşlar Körfez Belediyesi ağını seçtikten sonra karşılarına TC Kimlik Numarası, Ad, Soyad ve doğum tarihiyle ücretsiz Wİ-Fİ hizmetinden kolaylıkla yararlanabilecekler.

Telefonlar Tamamen Doğal Bir Şekilde Şarj Olacak

Üç adet güneş paneli ile beslenerek elektrik üreten Akıllı Direk bu elektriği depolayarak kullanıma sunmak üzere USB çıkışlara gönderiyor. Akıllı Direk, interneti olmayan ya da şarjı bitmek üzere olan vatandaşlara internet ve telefonu şarj etme imkanı veriyor. Üstelik telefonlar tamamen doğal bir kaynak olan güneşten faydalanılarak şarj ediliyor.

Ücretsiz, Hızlı Ve Güvenli İnternet Körfez Halkının Hizmetinde

Belediye Başkanı İsmail Baran, Ücretsiz Wİ-Fİ projesiyle ilgili olarak, "İnternet günümüz dünyasında hayatımızın çok önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Biz de hem sosyal belediyecilik hem de akıllı kent anlayışımız ile meydan ve parklarımızda ücretsiz, hızlı ve güvenli internet erişimi hizmeti için çalışmalara başlayarak hızlı bir şekilde neticelendirdik. Vatandaşlarımızın boş zamanlarını yoğun olarak geçirdiği bu alanları daha keyifli ve verimli hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi

6 Telefonu Şarj Ediyor

Wi-fi sistemi olan Akıllı Direk’te aynı anda 6 vatandaş USB prizlerden telefonunu şarj edebiliyor. Güneş enerjili Akıllı Direkler, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmet veriyor. Yenilenebilir bir kaynak olan güneş enerjinden verimli bir şekilde faydalanmayı amaçlayan Körfez Belediyesi başlangıç aşamasındaki proje kapsamında öncelikle merkezlerdeki 4 noktaya Akıllı Direkler kurulumunu sağladı.

Kablosuz Şarj Etme İmkanı

Kablosuz şarj olanağını sunan teknoloji kentle buluşturan Körfez Belediyesi, kurmuş olduğu Akıllı Direkler vatandaşlara kablosuz olarak şarj etme imkanı sunacak. Android ve İOS işletim sisteminde kablosuz şarj etme özelliği bulunan her telefon bu imkandan faydalanabilecek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817