Körfez’de Lojistikçiler dernek Kurdu
 Körfez İlçe’de faaliyet gösteren ve lojistik faaliyetlerinde bulunan firma sahipleri, bir araya gelerek gün geçtikçe artan limanlaşma çalışmaları doğrultusunda dernek kurdular.

Körfez Lojistikçiler Derneği adıyla kurulan ve faaliyetlerine başlayan derneğin merkezi, Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alıyor. İlçenin tanınmış lojistikçilerinden olan Veli Yıldız’ın Başkanlığı’nda kurulan dernekte, yine ilçenin tanınmış firma sahipleri ve lojistikçileri yer aldı. Körfez’de gün geçtikçe artan limanlaşma ve sonrasında da gelecek olan kamyon ve tır trafiği göz önüne alınarak kurulan derneğin ilk amacı, kargaşayı engellemek ve taşımacılığın, depolamanın bir düzen içinde olmasını temin etmek olarak açıklandı.

Verilen bilgilere göre dernek, yalnızca kara taşımacılığı işle ilgilenmeyecek, kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılık, nakliyatçılık, depolama, yer hizmetlerini de organize edecek. Faaliyete geçmeye başlayan dernek, fabrika ve liman yetkilileri ile görüşerek, bu hizmet alanındaki tüm çalışmaları organize edecek. Dernek, üye olan araç sahiplerini de sürekli yeni yönetmelikler karşısında bilgilendirecek ve istenen şartlara sahip olmalarını da temin edecek.

Yaklaşık bir yıl sonra Dubai Port’un da devreye girmesi halinde, ilçede günlük 2 bin 500 civarında kamyon ve tır hareketinin olmasının beklendiğini belirten dernek yetkilileri, ‘’Bu bir karmaşa demektir. Dernek olarak, tüm bu araç trafiğini yönlendirmeyi, güvenliği sağlamayı, park için çalışmalar yapmayı ve taşıma trafiğini yönetmeyi üstleneceğiz. Taşımacılık için il dışından da, ülke dışından da tırlar gelecektir. Bu iş kolundaki hizmet ağını yönetmek, Körfez’de ki araç sahiplerinin de bu çalışma içinde olmasını sağlayacağız. Dernek olarak, iş veren ve araç sahibi arasında köprü olarak, yaşanabilecek tartışmalara da meydan vermeyeceğiz’’ dediler.

Körfez’de halen 11 lojistik firması bulunuyor ve kurulan derneğin faaliyet alanı yalnız ilçe ile sınırlı kalmayarak, Kocaeli genelinde olacak. Dernek tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde, araç sahiplerinin boş kalma, yük bulamama gibi sorunları da olmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817