Körfez’de Uyuşturucuya Karşı Zirve Toplantısı
 Körfez Belediyesi, son dönemin ölümcül uyuşturucularından olan sentetik uyuşturucularla mücadele ile ilgili dev bir adım atarak Körfez’deki kamu kurumlarını “Evlatlarımıza Sahip Çıkalım” projesinde birleştirdi.

Körfez’de Uyuşturucularla İlgili Mücadele Başladı

Kullanımı her geçen gün yaygınlaşan ve gençler için büyük bir tehdit oluşturan bonzai başta olmak üzere tüm sentetik uyuşturucu türleriyle etkin mücadele için Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran öncülüğünde ilçedeki kamu kurumları üst yöneticilerinden oluşan toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen zirveye Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye Başkan Yardımcıları İsa Taş ve Selahattin Kabadayıoğlu, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez İlçe Tarım Müdürü Semra Koşumcu, Körfez İlçe Sağlık Müdürü Osman Karaca katıldı. Sentetik Uyuşturucularla mücadele ile ilgili önemli kararlar alındığı toplantıda sadece bonzai değil diğer uyuşturucu madde türlerine karşı çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Yeni Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte uyuşturucuyla ilgili Körfez’de kurumlarla işbirliği içerisinde topyekün mücadeleye başladıklarını belirten Başkan Baran, “Bu İlleti Körfez’den El Ele Vererek Yok Edeceğiz” dedi.

Zirveye Önemli Kararlar Alındı

Oluşturulan zirvede uyuşturucu maddelerle ilgili sunum gerçekleşti. Sunumda uyuşturucunun toplumda oluşturduğu zararlar anlatıldı. Proje koordinatörü olarak Belediye Başkan Yardımcısı ve Körfez Kent Konseyi Başkanı İsa Taş’ın görev aldığı “Evlatlarımıza Sahip Çıkalım” projesi üst düzey toplantılarının periyodik olarak devam etmesi gerekliliği vurgulandı. Bir dizi önlemin alınması için eylem planı oluşturulan toplantıda her kurumun görev alanıyla ilgili çalışmaların gerçekleştirileceği alt komisyonlar kurulmasına karar verildi. Oluşturulan kurulda, Körfez’e ait gelecek yıllar için hazırlanan uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele yerel eylem planının güncellenmesi ve son dönemde Türkiye gündeminin üst sıralarında yer alan sentetik uyuşturucu ile ilgili Körfez’deki durum değerlendirmesi ve yapılması gerekenler ele alındı. Başlatılan projeyle tüm mahallelerde özel çalışmalar yapılarak konuyla ilgili bilgilendirmede bulunulacak. 

Bu İş Bizim İşimiz Değil Diyip Kenara Çekilemeyiz

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, okulların açılması ile birlikte “bonzai” başta olmak üzere tüm sentetik uyuşturucularla mücadele için çok ciddi kampanya çalışması içinde olacaklarını söyledi.

Özellikle son günlerde basın-yayın organlarında içler acısı görüntülere neden olan uyuşturucu maddelere karşı etkin mücadele içine girileceğini kaydeden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu sentetik maddenin gençlerin ölmesine neden olan çok ciddi bir sorun olduğunu belirterek “Sentetik Uyuşturucular yeni nesil bir uyuşturucu olmakla beraber, üretiminden dağıtımına kadar kolay olması ve bu maddenin bitkisel, yani doğal olduğunun düşünülmesi, kimyasal içeriği ve zararlı etkileri konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olunmaması, ilk denemede etkili olmasına ve gençler arasında hızla yayılmasına neden olmaktadır” dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana toplumun her sorununa eğilmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Baran, “Kurumlar arası iş birliği çerçevesinde bu çalışmaları koordineli bir şekilde götüreceğiz. Amacımız daha sağlıklı daha nitelikli bir gençlik yetiştirebilmektir. Kurumlarımızın görev alanları kapsamında gece gündüz demeden çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyorum. Tüm müdürlerimize, kurumlar arası işbirliği çerçevesinde verdikleri destekten ve konuya hassasiyetten dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Belediyecilik demek, insanın doğumundan, ölümüne kadar yaşadığı süreçler içerisinde karşılaştığı her mesele ile ilgilenmektir. Yani bu eğitim meselesi olabilir, barınma meselesi olabilir, sosyal mesele olabilir. Belediye olarak her türlü meselesiyle iç içesiniz. Bu iş benim işim değil deyip kenara geçmek söz konusu olamaz. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren toplumun her kesimini ilgilendiren konularda çalışma yaparken işin uzmanı kuruluşlarla çalışıyoruz. Okulların açılması ile birlikte uyuşturucu türlerine karşı Körfez’de tüm kuruluşlarımızla stk.larımızı da içine alan çok ciddi bir kampanya yürüteceğiz. Körfez halkının ve medyanın da kampanyamızı desteklerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817