Körfez'den çaydanlık bile çıktı
Kocaeli Sahipsiz Değildir Derneği, İzmit Körfezi’nde temizlik çalışması yaptı. Derneğe destek veren DESSAT dalgıçları Sekapark kıyılarından aralarında çaydanlık gibi ilginç ürünlerinde bulunduğu çok sayıda kirlilik sebebi madde çıkardı.


KOCAELİ Sahipsiz Değildir Derneği, dün önemli bir projeye imza atarak Sekapark kıyılarında deniz temizliği yaptı. Deniz temizleme etkinliğine, Biz İzmit’iz Grubu, Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü, CafeDefoto Fotoğraf Kulübü de destek verdi. DESSAT (Değirmendere Sualtı Topluluğu) dalgıçları denize girerek yabancı maddeleri temizledi. Katılımcılar, “Marmara Bölgesi’ni kapsayan deniz temizliği projesi kapsamında Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm il ve ilçelerde deniz temizliği yapılacak” dedi. 

AŞK TEMALI TEMİZLİK

Temizlik çalışmaları dernek üyeleri tarafından gerçekleştirilen canlı müzik eşliğinde sürdü. Bu esnada İzmit Belediyesi zabıtaları müziğin yüksek sesli olması nedeniyle Kocaeli Sahipsiz Derneği yöneticilerini ikaz etti. Çevrede bulunan vatandaşlardan herhangi bir tepki almadıklarını söyleyen dernek yöneticileri ile zabıtalar arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Dernek yöneticileri, bunun üzerine müziğin sesini kısarak temizliğe devam etti. Etkinliği “Aşk” teması ile yürüten çevre dostları, proje kapsamında tüm Marmara Denizi’ni temizleyeceklerini belirtti. 

YİNE DENİZE GİRİLSİN

Dalgıçlar tarafından denizden çıkarılan şişe, çaydanlık, gözlük gibi yabancı maddeler dikkat çekti. Proje hakkında açıklama yana derneğin yönetim kurulu üyesi Birsen Ünüvar, “Deniz olma özelliğini kaybetmek üzere olan Marmara Denizi’nde tekrar denize girebilmek ve bir zamanlar var olduğu bilinen 123 çeşit balık türünün yine sahillerimizde görebilmek için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Kocaeli sakinlerinde çevre kanunlarına duyarlı, yaşadığı çevreye karşı kendisini sorumlu hissettirecek bilinç oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817