Körfezli kadınlara kemik taraması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından, Körfez Belediyesi ve Körfez Kent Konseyi’nin talebi üzerine Körfez ilçede 40 yaş üstü bayanlara kemik taraması yapıldı. Kemik taramasının yanı sıra kadın sağlığı hakkında bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Körfez’de 3 gün süren kemik taramalarında 450 kişiye kemik taraması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013-2014 yılarında toplam 6 bin 64 kişiye kemik taraması yapıldı.

 

KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ

Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak birincil hedeflerinin arasında vatandaşa koruyucu sağlık eğitimleri vermek, önlenebilirliği mümkün olan hastalıklar hakkında eğitim seminerleri düzenlemek ve sağlık taramaları yapmak olduğunu belirtti. Dr. Oktay, bu bağlamda kadın sağlığı, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve osteoporoz hakkında kadınları bilgilendirmenin yanı sıra osteoporuz yani kemik erimesi farkındalığını ve bilincini oluşturmak amacıyla 40 yaş üstü bayanlara ve 60 yaş üstü erkeklere kemik taraması yaptıklarını kaydetti.

 

KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Vatandaşlara kemik erimesi ve tüm hastalıklar hakkında eğitim verildiğini ifade eden Dr. Oktay, “Bu bilgilendirme ve tarama çalışmalarımız kurum, muhtarlık, dernek talebiyle devam edecektir” dedi. Kadın sağlığı eğitimlerinde, ailede kadının yeri ve rolü, kadının bedenini tanıması, hymen çeşitleri, töre ve namus cinayetleri, nikahın önemi, perine hijyeni, cinsel sağlık, osteoporoz, menopoz, meme kanseri, serviks kanser, hasta hakları konularında bilgiler aktarılıyor.

 

MEME KANSERİYLE İLGİLİ BROŞÜR DAĞITILIYOR

Kadınlara meme kanserinden korunmak amacıyla meme muayenesi öğretiliyor. Şüpheli vakalarda erken teşhis için uygun kurumlara yönlendirme yapılıyor. Meme kanseri konusunda broşürler dağıtılıyor. Bu kapsamda 2013-2014 yılarında toplam 15 bin kadına sağlık eğitimi verildi.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817