Kuş kafese girdi...!

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindekilerin yer aldığı üst düzey heyet, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) yanı sıra Başbakanlık yetkilileriyle de görüştü.

Anadolu Ajansı'nın Başbakanlık kaynaklardan edindiği bilgiye göre, görüşmelerde dört ana husus konusunda ilerleme sağlandı.

Türkiye  ve  Twitter rasında ortak bir zemin bulundu. İletişim ve muhataplık konularında da olumlu gelişmeler yaşandı.

''DAHA HIZLI VE HASSAS DAVRANACAĞIZ''

Twitter yetkilileri, mahkeme kararları konusunda daha hassas ve hızlı davranacakları sözünü verdi. Bunu göstermek için de heyetin  Türkiye  ziyareti öncesinde, beş mahkeme kararı yerine getirildi.

Görüşmede,  Türkiye  tarafından önerilen 2-3 farklı iletişim modeli de ele alındı. Twitter yetkilileri, bunları kendi mekanizmaları içinde değerlendireceklerini ve bilgi vereceklerini kaydetti.

Türkiye'de ofis açma konusunun da gündeme geldiği görüşmede, Twitter yetkilileri, buna, "kategorik olarak karşı olmadıklarını", değerlendirmelerinin devam ettiğini ifade etti.

TÜRKİYE  NELERİ İSTİYOR?

Türkiye  30 mart seçimleri öncesi bir süre erişeme kapatılan twitter'dan Türkiye'de bir ofis açmasını ve vergi vermesini istiyor..

Ayrıca ulusal güvenliği riske atan ve kişilik haklarına ve gizliliğe zarar veren tweetlerin kaldırılmasını ayrıca bu tweetlerin paylaşımını yapan hesaplara dair IP adreslerinin de kendisine verilmesini istiyor.

TÜRK YETKİLİLER Reuters'A KONUŞTU

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, İlk görüşmenin "olumlu" geçtiğini söyleyerek "Amaç, şirketin vergisini ödemesi ve burada kendilerini temsil eden bir ofis açarak Türkiye'nin adil taleplerinin yerine getirilmesi konusundaki sorunun giderilmesini sağlamak" dedi.

Türk yetkili, hükümetin hesaplarına göre Twitter'ın Türkiye'de yılda 35 milyon dolar Reklam geliri elde ettiğini belirtti.

Kaynak: ajanslar


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817