Kutluay ailesi kış günü Sokakta kaldı
 Körfez’in Yukarı Hereke Mahallesi’nde meydana gelen yangında, 20 kişinin yaşadığı evde, ailenin cenazede olması büyük bir faciayı engelledi.

Alınan bilgi ve iddialara göre, Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesi Yalılar Sokak’ta oturan Kutluay ailesinin yaşadığı iki katlı evde henüz açıklanmayan nedenle yangın başladı. Alevler kısa sürede üst katı tamamen sararken, evde bulunan 6 kişi, komşuların yardımıyla son anda kurtarıldı. Yanan eve gelen itfaiye, evin büyük bölümü yandıktan sonra yetişebildi ve alevleri söndürdü.  Alevler söndüğünde iki katlı evden geriye enkaz yığını kalırken, alt katlarda da çatlaklar oluştu ve bina oturulamayacak hale geldi.

20 kişi kalıyordu

Alevlerin yok ettiği iki katlı evde, Sadrettin, Kıyasettin, Şakir, Emrah ve Sinan Kutluay’ın 20 kişiden oluşan 5 ailesi kalıyordu. Yangın öncesinde ailenin büyük bölümü bir yakınlarının cenazesine gittiği için yaşanabilecek büyük bir facia atlatılmış oldu.

Nakit para ve altınlar

Yangında, 5 ailenin barındığı evin içinde, evlenme çağındaki, gençlerin çeyizleri, ev eşyalarının tamamı ve canlı hayvan alımı için saklanan 100 bin lira nakit para, 10 adet Cumhuriyet altını, 4 adet bilezik te küller arasında yok oldu.

Yangın elektirikten

Kutluay ailesi, alevlerin ikinci katta, duvardaki elektrik kablolarından başladığını iddia ederek, ‘’Sık sık kesilen elektrikler evin tesisatını ve cihazları bozmaya başlamıştı. Yangının da bu nedenle tesisattan çıktığını düşünüyoruz. Bunu dilekçe ile bildirecek, gerekirse dava açacağız. Zararımızın Sedaş tarafından karşılanmasını istiyoruz’’ dediler.

Hereke geç kaldı

Kutluay ailesi, yangın başladıktan sonra ilk müdahalenin komşular tarafından yapıldığını, önce Körfez Belediyesi’nin aracının geldiğini yakın olmasına rağmen Hereke’nin geç kaldığını iddia ettiler.

Yardım

Yangın çıkan eve giden Hadep İl yöneticileri ve Milletvekili aday adayı İbrahim Ergin aileye yardım bulmaya çalışacaklarını söylediler. Bu arada, kış ortasında sokakta kalan ve komşuları tarafından geçici olarak barındırılan aileye, ne belediyeden ne de hiçbir yetkili kurumdan gelen olmadığı söylendi. Aile, Sedaş’a dilekçe ile başvurup zararlarının karşılanmasını ve barınak temin edilmesini talep edecekler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817