Mahkeme kararını verdi, Sıra uygulamada
 Körfez’de faaliyet gösteren Petline firmasına ait Dolfen Yapı ve Petrol Boru Hattı ile ilgili mahkeme tarafından uygulamanın durdurulması kararı verildi. Mahkeme kararını basın toplantısıyla duyuran Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği, yaptıkları açıklamada yetkilileri alınan kararın uygulanmasına davet ettiler.

Derneğin Tütünçiftlik Sahilinde yer alan binasında yapılan toplantıya, dernek yönetimi ve üyeleri ile mahalle sakinleri yer aldı. Dernek Başkanı Hulusi Küçükdevlet tarafından okunmasına başlanan basın açıklamasını, sırayla diğer üyelerde birer paragraf okudu ve tamamladılar. Bu şekilde yönetimde yer alan üyelerce ortak olarak okunan açılamada, mahkeme aşaması ve bundan sonra izlenecek yol anlatıldı.

Açıklamada, ilk adımların21 Ağustos 2014’te atıldığı belirtilerek, ‘’Bu tarihte yapılmak ve hatta meşruluk kazandırılmak istenen Çed toplantısına mahalle sakinleri, siyasi parti temsilcileri tarafından izin verilmemişti. Hemen akabinde de daha etkin mücadele, birlik ve beraberlik için bu derneği kurduk. Yapılmak istenen çalışma ile ilgili İmar Planını uzun uğraşlar sonrasında, yazılı uyarılarla güçlükle inceleme şansı bulduk. İncelemeden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na itiraz dilekçemizi verdik. Bakanlık, tüm yasal süreleri göz ardı ederek, ancak Ocak ayında olumsuz cevabını verdi. Bunu üzerine, cevabın gerekli sürede tarafa verilmemesini ve haklı sebeplerimizi ileri sürerek Kasım 2014’te bakanlık aleyhine, boru hattı ile ilgili imar planının iptali isteğiyle Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nde dava açtık. Mahkeme, 27 Ocak 2015 tarihinde oy birliği ile yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yani bir başka deyişle hukuk, bizim gördüğümüz eksiklikler ve tehlikeyi görerek emsal teşkil edecek bir karar aldı’’ dediler.

Dernek Yönetimi, bundan sonraki aşamada mahkemenin aldığı yürütme kararının uygulanmasını, bunun içinde yetkililerin gereğini yapmasını istediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817