MİKRO KREDİ’DEN YÜZLERCE KADIN YARARLANDI

       

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleri sonucu 2013 yılından itibaren İzmit’te te şube açan mikro kredi dar gelirli kadınlara umut olmaya devam ediyor.

KADIKÖY MAHALLE KONAĞI

Kadıköy Mahallesi’ndeki mahalle konağı içinde faaliyet gösteren mikro krediye bir yıl içinde 300 kadının başvurduğunu söyleyen yetkililer “ başvuru yapan 300 kadına 470 bin lira kredi kullandırıldı. Mikro kredi şubesi  iş kurmak ya da işini geliştirmek isteyen ev hanımı kadınlara 100-1000 lira arasında 46 haftada geri ödenmek üzere faizsiz şekilde kredi imkânı sağlıyor. Kendi işini kurmak isteyen kadınlar bu krediye başvurabiliyor. Dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına olanak sağlayan mikro krediden faydalanmak isteyenlerin kredileri 4 günlük bir eğitim sonunda teminat ve kefalet gerektirmeden veriliyor. Kredi alan kadınlara mikro kredi şubesi saha görevlileri yapacakları işlerle ilgili bilgilendirmelerde bulunuyorlar” dediler. İzmit Belediyesi yetkilileri, mikro krediden 5 yıl içinde bine yakın kadının yararlandığını da söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817