Muhasebeciler yarın hesap verecek !

KOCAELİ Serbest Muhasebece ve Mali Müşavirler Odası’nın 21. olağan genel kurul maratonu bugün başlıyor. Saat 10.30'da KSMMMO'nun Alikahya'daki binasında yapılacak olan kongrenin bugünkü ayağında sadece görüşmeler olacak. Yarın saat 09.00'dan itibaren de seçimler yapılacak. Toplam bin 301 üyenin oy kullanma hakkı olduğu kongrede 7 yönetim, 5 disiplin, 3 denetleme, 21 birlik delegasyonu ve 50 kişilik yönetim ve komisyon başkanları seçilecek. 

DÖRT ADAY YARIŞACAK

KSMMMO’nun iki gün sürecek kongresi büyük bir çekişmeye sahne olacak. Çünkü geçmiş yılların aksine tek veya 2 adaylı gerçekleşmeyecek. 23 yıldır başkanlık görevini yürüten Ender Şenol, Kocaeli Aktif Mali Müşavirler Grubu'nun başkan adayı. Meslek Birliği Grubu, Kemal Demir'i aday olarak gösterdi. Değişim Grubu’nun adayı Gebzeli Taner Öner. Kongrede adaylığını açıklayan 4. isim ise Sevgi Grubu'nun adayı Remzi Özcan oldu

ENDER ŞENOL SON KEZ

Son kez yarışa girdiğini açıklayan Kocaeli Aktif Mali Müşavirler Grubu'nun adayı Ender Şenol, yeniden yapılanmayı öngören bir çalışmanın içinde olacaklarını vurguladı, bilgi ve birikimle görev yapmaya talip olduklarını kaydetti. Kurum için söz söyleminin oy kullanmadan geçtiğini ifade eden Şenol, “Bunun için herkesi oy kullanmaya davet ediyoruz. Herkese hayırlı olsun. Gelecek, kurumsallaşmış yapının içinde yol almaktan geçer" dedi.

DEMİR: YAPI HANTAL

Meslek Birliği Grubu'nun başkan adayı Kemal Demir, mevcut yönetime tepki olarak ortaya çıktıklarını söyledi. Demir, "Üyelerimizin beklentileri doğrultusunda odadaki hantal ve statükocu yapısı değiştirilecektir. Stajerlerimize gereken önemi vererek stajerler için komisyon kuracağız. Türkiye genelinde yaşadığımız sıkıntılar kanun nezdinde düzeltilmesi için çalışacağız. Projelerimizle odayı yönetmeye talibiz" diye konuştu.

ÖNER, GEBZELİ ADAY

Kocaeli Değişim Grubu adına yarışa giren Taner Öner, aynı zamanda Gebzeli tek aday. Taner Öner, “Bizim diğer gruplar ile de bir sorunumuz yok” dedi. Mesleğin sorunlarını iyi bildiklerini söyleyen Öner, “Bizler, meslektaşlarımızın haklı olduğuna inandığımız özel sorunlarını da sahiplenip çözüm için gayret göstereceğiz. Stajyerlerimiz ve mesleğe yeni giren meslektaşlarımız ile de yakın ilişki içinde olacağız. Oda eğitim alanları da bir okul gibi çalışacak” dedi.

ÖZCAN: BİZ VARIZ

Sevgi Grubu adına aday olan Remzi Özcan da oldukça iddialı. Sloganlarının “İmkansız bir şey yoktur” olduğunu söyleyen Özcan, KSMMMO’nun hak ettiği yerde olmadığını savundu. Remzi Özcan, “Odamızı, diğer ileri odalar seviyesine getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bunu da bizler başaracağız. İmkansız bir şey yoktur, istenirse her şey yapılabilir. Mutlu azınlık yerine katılımcı, şeffaf, demokrat, paylaşımcı ve kollektif bir çalışma içinde olacağız” dedi 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817