banner2752
banner2750
banner2776

Murat Tezel, Adres Taşımayla  İlgili Suçlamalarda Bulundu

Murat Tezel sosyal paylaşım sitesinde ki açıklamasında da daha önce söylediği gibi köyde önceden adres taşıma yapıldığını ve bunu şahıs şahıs belirleyip gerekli duyuruda bulunduğunu belirtti.

Murat Tezel paylaştığı yazısında şu mesajları verdi; “Kamuoyuna Duyurumdur.
Sipahiler Mahalle Muhtarlığına Uzun Süre Önce Adaylığımı Açıklamıştım.
24 Haziran 2018 seçimlerinde her vatandaşın hakkı olan SEÇME hakkımı köyümde kullanmıştım.
31 Mart 2019 seçimlerinde de SEÇİLME hakkımı kullanmak en doğal hakkımdır.
Geçtiğimiz seçimlerde köyümüzün seçmen sayısı 210 kişiden oluşmaktaydı. Mevcut Muhtar bizim büyüğümüz ve üç dönemdir seçilmiş muhtar olarak kendisine ve makamına saygımız sonsuz olup bu güne kadar herhangi bir hususta saygısızlığım olmamıştır. Kendisine saygımdan dolayı bayrak teslimini yapmasını ve köyümüze gerekli olan hizmetler için emek harcayacağımı bizzat teklif ettim. Kendisi Tekrar Muhtar Adayı Olacağını Söyledi ve kendisinden Muhtarlığı alamayacağımı benden her zaman 50-60 oy önde olduğunu kendisi bana sürekli söylüyordu ama ben anlam veremiyordum. 03.01.2019 tarihinde 1. Askılar asıldığında toplam seçmen sayısı 235’e yükseldiğini gördüm normal şartlarda her insan ön yargılı olabilir ama ben olmadım listelerde çalışmamın sonunda gerçektende 25 oy artışının mevcut muhtardan kaynaklandığını anladım. Taşınan oyların tamamı köyle uzaktan yakından alakası olmayan köyde evi arsası olmayan insanlar olarak tespit ettik hatta samanlıkta ve atıl kullanılmayan evlerin yanı sıra imam evine bile oy taşınmış. Biz bu insanları tanımıyoruz ve muhtarın taşıdığını biliyoruz. Bizde bu davranışına istinaden köyde gerçekten evleri olan ikamet eden elektrik ve su faturaları olan ve sarfiyatı kurum tarafından faturalandırılan ama ikamet adresi güncel olmayıp köyde olması gereken insanlara mahalle muhtarını ve köyün geleceğini sizler belirlemeniz gerekirken bu taşınan oylar belirleyecek diye bilgilendirdik. Bu konuda sağduyulu mahalle sakinleri olması gerekeni yapmak için nüfus müdürlüğüne başvuru yapmışlar. Bu hususta mevcut muhtar beni bu konuda suçlayıp köye bir günde otuz oy taşındı diye gazeteye vermiş. Şimdi değerli kamuoyuna soruyorum oy taşıyan kim? Bunun üzerine bende köyde samanlık, atıl ev ve imam evine taşınmış oylar ile alakalı bugün itibari ile yüksek seçim kuruluna başvuruda bulundum ve itiraz dilekçesini verdim.
Şimdi söz sırası millette.
Kamuoyuna ve Sipahiler Mahallesi Sakinlerine Saygıyla Sunarım”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680