20 gün sürecek toplantıların ilk oturumunda  Plan Bütçe komisyonunun bütçe raporu okundu. Komisyon Başkanı Ali Ayaz,  getirisi olmayan, atıl durumda kalan  gayrımenkullerin satılacağını,  bunların geliri ile 6 okul, 3 kapalı spor salonu yapılacağını  söyledi. Gayrımenkul satışlarından elde edilmesi beklenen 20 milyon TL, şimdilik 63 milyon TL olarak öngürülen Özel İdare bütçesine eklenecek.  Ali Ayaz, öncelikle kartepe, başiskele ve kandıra ilçelerine Kapalı Spor Salonu yapılacağını da açıkladı.

Toplantıda söz alan CHP’li üaye Mehmet kaçar, il genel meclislerinin 1800’lü yıllarda kurulduğunu,  şimdi kapatılacak olmasının üzüntü yarattığını  söyledi, “Mirasyedi gibi olmalayım. Tarihe ne varsa satan, 4 okul yapan meclis olarak geçmeyelim. Halkın parasını en doğru şekilde kullanalım” dedi. Kaçar, 150 bin nüfuslu körfez ilçede  spor salonu ve yüzme havuzu yapılmasını  istedi.

MUSLUKTAN SU İÇMEYİN

İl Genel meclisi toplantısında CHP Kartepe  üyesi Erdal Baş da çok ilginç bir iddiayı ortaya attı.  Baş, şebekeye önceki günden itibaren sapanca gölü suyunun verildiğini, hatırlatarak şunları söyledi:

“- Sapanca gölünden su alınması  siyasi bir karardır. Büyükşehir Belediye Başkanı, sudan siyaset yapmak istiyor. Tasarruf ile  Yuvacık barajı suyu korunmalıydı. zaten yakında yağmurlar başlayacak, sıkıntı kalmayacak.Sapanca’dan su alımı durdurulmalıdır.”

Erdal Baş, Kocaeli halkının Sapanca gölünden gelen şebeke suyunu  içmemesini de istedi, “O göle kanalizasyon karışıyor” dedi.Baş’ın bu sözlerine AKP Meclis Grubu sözcüsü Celal Özkaraarslan karşılık verdi. Özkaraarslan şöyle konuştu:

“- Sapanca gölünden su getiren vanalar kapatılamaz. Kocaeli susuz kalır. Gölden alınan su arıtılarak şebekeye veriliyor. Bu konularda polemik yaratmayın.,”

CHP Karamürsel üyesi  Mustafa Asım Uğurlu da söz aldı. Uğurlu, Karamürsel  kavşağının yapılmasında payı bulunanlara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817