Öğrenciler Tütünçiftlik Sahilinde Temizlik Yaptı

5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle Körfez İlçesinde düzenlenen etkinlikte çevreye duyarlılık ve geri dönüşüm uyarısı yapılırken, atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Körfez Kaymakamlığı ile Körfez Belediyesi tarafından 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle Tütünçiftlik Sahilinde program düzenlendi. Programa katılan Körfez Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri çevre duyarlılığına dikkat çekmek için sahilde temizlik yaptı. Sahildeki çöpleri toplayan öğrenciler, denizlerin ve en güzel dinlenme alanlarından olan sahillerin temiz tutulması hususunda “En Güzel Temizlik Kirletmemektir” gerçeğine vurgu yaptılar.

Körfez’de 1540 Kilo Atık Pil Toplandı

Etkinlikte konuşan ve çevre bilinciyle yetişen öğrencilere teşekkür eden Körfez Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ali Osman Yıldırım “Dünyamızın hızla kirlenmektedir. Atık miktarı ve türleri hızla artıyor. Dolayısıyla çevre bilincine sahip olmamız ve atıkları sağlıklı bir şekilde toplayıp, geri dönüştürmemiz zorunlu hale geldi. “En Güzel Temizlik Kirletmemektir.” ilkesini yeni nesle ve tüm insanlara benimsetmemiz gerekiyor.” dedi. Körfez’de geri dönüşümde yaptıkları kampanyalarda çok güzel sonuçlar aldıklarını belirten Yıldırım “Körfez’de bu yıl; toprağa, suya karıştığında binlerce ton toprağı kirletebilecek 1540 kilo atık pil toplandı ve çevreye zararsız hale getirildi.” diye konuştu.

Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Belediyesi ve TAB Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü “Okullar arası Atık Pil Toplama” yarışında dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi. Yarışmada Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu birinci, Petkim Ortaokulu ikinci ve İgsaş Ortaokulu da üçüncü oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817