ÖLENE KADAR BAŞKAN MI OLACAKSIN..!

Kocaeli’nde oda seçimlerinde heyecan başladı. Sonucunun merakla beklendiği Körfez Esnaf Odası’nda mevcut başkan Nihat Gökbayrak’ın 16 Şubat 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan kongrede bir kez daha aday olacağını açıklaması ilçe esnafı arasında büyük tepki gördü.

YETER ARTIK!

6 dönemdir başkanlık görevini yürüten ve bin 950 üyesi bulunan odanın son kongresinde sadece 61 kişinin oyu ile seçilen Gökbayrak’ın adaylığını öğrenen ilçe esnafı ‘Yeter artık’ demekten kendini alamadı.

AİDATLARIMIZ NEREYE GİDİYOR?

Körfez’de yaşamayan ve Karamürsel’de ikamet ettiği iddia edilen, ayrıca esnaflık faaliyeti ve faaliyet alanını bulunmamasına rağmen esnafa başkanlık yapan Nihat Gökbayrak’ın görevini sürdürmesi büyük tepki topluyor. Ayrıca ilçe esnafı aylık olarak kendilerinden temin edilen aylık140 TL.’nin akıbetini de merak ediyor.

KENDİ YÖNETİMİ İSTİFASINI İSTEDİ

Yapılan son kongrenin bir ay sonrasında kendi yönetim kurulu tarafından, görevini yapamadığı, odaya ve esnafa katkı sunamadığı gerekçesi ile istifası istenen Gökbayrak, gelen bu talebe bazı yasal dayanaklara güvenerek yanaşmadı ve başkanlığına devam etti.

ESNAF ODASI GEÇİM KAPISI MI?

Ayrıca başkanlık içi yüklü bir maaş aldığı da öne sürülen Nihat Gökbayrak’ın bir akrabasını da odada işe aldığı ve yine yüksek bir ödeneğin bu kişiye sunulduğu öğrenildi. Esnafın yaptıkları, “Burası sizin aile geçim yeriniz mi” şeklindeki sorusu ise hep yanıtsız kaldı.

KRİZDE ESNAFI İCRAYA VERDİ

Öte yandan Nihat Gökbayrak’a bir tepki de, yaşanan kriz dönemlerinde esnafı aidatları gerekçe göstererek icraya vermesi oldu. Körfez İlçede icra dairesi varken Kocaeli İcra mahkemelerinde esnafı süründüren Gökbayrak, bu konuda da çok büyük tepkiler almıştı.

ODAYA GELENLERİ İZMİT’E YÖNLENDİRİYOR İDDASI

Bu konudaki tüm işlemleri de Avukat olan oğluyla aynı büroyu kullanan Avukatlık bürosuna veren Gökbayrak, kendisine olan tepkinin artmnasına neden olmuştu. Ayrıca odaya gelen esnafları İzmitteki muhasebeci tanıdığına yönlendirdiği iddaa edilen Gökbayrak, Körfez’deki muhasebecilerinde tepkisini çekmişti.

SENELİK 273.000 TL. GELİR NEREYE GİDİYOR?

20 seneyi aşkın süredir oda başkanlığını yürüten Nihat Gökbayrak’a tepkiler bunlarla da sınırlı değil. Toplanan aidatların akıbetini merak eden Körfez esnafı, “Bin 950 üye var. Bazıları aidatları yatıramıyor ya da oda tarafından icraya verildiklerinden fazlasıyla ödemek zorunda kalıyorlar. Bin 950 üyeden aylık aidat olarak 273 bin lira toplanıyor. Bu gelirin akıbetinin bir denetlemesi de yapılamıyor. Kongrelerde Denetim işi alel acele oylanıyor.

Odamızın giderlerinden haberimiz bile olmuyor.  Bu para nerede? Körfez Ticaret Odası 8 yılda koca bir bina yaptı. Esnaf Odamız ise bu büyük gelire rağmen hala prefabrik gibi bir yapıda işlem yapıyor. Artık bu düzen değişmeli. Gökbayrak, hesabını vermeli dediler.

AİLE ŞİRKETLERİ GİBİ

İlçede yaşamayan, buranın sorunlarına vakıf olmayan kişilerin Esnaf Odası başkanlığını yapmaması gerektiğini belirten ilçe esnafı, “Odayı aile şirketleri gibi kullanıyorlar. Kendisi başkan olarak, akrabası sekreter olarak maaş alıyorlar.  Bir tane esnafın açılışında, Cenazesinde, Düğününde yoklar. Esnafa yönelik yapmaları gereken destekten hep uzak kaldılar.  2014 yılında Ticaret Kanununda değişiklik yapıldı. İş Güvenliği yasası çıktı. Hiçbir esnafı bilgilendirmediler. Bu esnaflar Şubat ayında ceza yiyecekler.  Bunların dertleri Oda falan yönetmek değil. Odamız üzerinden geçimlerini sağlamak. Bu yaptıklarının elbette bir bedeli olmalı. Olacaktır da” diye konuştular.

ERKEK ADAM, SÖZÜNÜN ARKASINDA DURUR

Gökbayrak’ı sözünün arkasında durmaya çağıran Körfezli esnaf temsilcileri, tepkilerinde şu ifadeleri kullandılar: “Kendisi 61 kişinin oy kullandığı rezalet kongreden sonra bir daha aday olmayacağını söylemişti. Erkek adam sözünün arkasında durur. Ancak kendisi geçen kongredeki açıklamasına rağmen yeniden adaylığı düşünüyormuş. Artık esnaf üzerinden geçinen, evleri dahi ilçede olmayan insanların esnafın sırtından geçinmesini istemiyoruz. Bu durum değişmeli.” dediler

Haber : Ahmet YARAR

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817