ORAN VE HOR’A SEVGİ SELİ

Körfez İlimtepe Mahallesi’nde eğitim veren İlimtepe İlköğretim Okulu’nda çocuklara jandarma tanıtıldı ve yaşanabilecek en küçük sorunda yardım istenebileceği söylendi. İlimtepe İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen programa, İl ve Körfez İlçe Jandarma trafik, asayiş, motosikletli trafik ve kurtarma köpekli ekipler yer aldı.

Okul bahçesinde toplanan öğrencilere, jandarmanın çalışma alanları, kullandığı ekipmanlar tanıtıldı. Çocuklara jandarma sevgisi aşılama ve yardıma ihtiyaç duydukları anda çekinmeden ulaşmalarını sağlamak amacıyla gerçekleşen tanıtımda bilgi veren Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Jandarma Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Şenay Aslan, “Jandarma asayiş, trafik, kurtarma alanlarında görev Yapıyor. Okullar bugün ikinci döneme başladı, okul önlerine gelip sizlerin güvenliğiniz için görev yapıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, bizler de geleceğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sizlerin zarar görmesini istemiyoruz, bu yüzden buradayız. Her hangi bir şeye ihtiyaç duyduğunuz da, yardıma ihtiyacınız olduğunda öncelikle anne ve balarınıza, sonra da jandarmaya gelebilirsiniz” dedi.

Daha sonra jandarmanın çalışma alanları anlatıldı ve trafik ekipleri ile arama, kurtarma köpekleri tanıtıldı. Çocukların büyük ilgisini çeken arama ve kurtarma köpekleri Oran ve Hor, program sonrasında çocukların sevgi yumağı içinde kaldılar. Çocukların sevmesi için izin verilmesi üzerine minik öğrenciler iki köpeğin çevresinde çember oldular. Arama köpeklerinden Hor, yetiştiricisinin parmak işaretlerine göre havlayarak ne kadar zeki olduğunu gösterdi.

Program sonrasında çocuklara, içinde jandarmanın da yer aldığı çocuk kitapları dağıtıldı. Okulların ikinci yarı yıla başlaması nedeniyle 10 ilçede, 83 okulda ve çevresinde emniyet tedbirleri alındı. Okul giriş, çıkışları, servis araçları kontrolü ile güvenlik uygulaması yapıldı. Körfez ilimtepe’de de İlimtepe İlköğretim Okulu’nda 600 öğrenciye tanıtım ve broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817