ÖZLENEN ÇANAKKALE RUHU İLGİYLE İZLENDİ
 

İzmit Belediyesi ve KONEDER’in (Kocaeli Nema Eğitimciler Derneği) ortaklaşa düzenledikleri “Özlenen Çanakkale Ruhu”  tiyatro gösterisini İzmit Belediye Başkanı Dr.Nevzat Doğan,İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, KONEDER Başkanı Orhan Duran ile bir çok okul müdürü ve vatandaş izledi.


TARİHİ ŞEHRİMİZDE YAŞIYORUZ


Tiyatro oyunu öncesinde konuşma yapan KONEDER Başkanı Orhan Duran, ‘’Tarihinden gerekli dersi alan ve geleceğe ümitle bakan neslin yetişmesinde bizlere herzaman destek olan, Yahya Kaptan mahallemizde Kınalı Asker Parkı’nı yapan, Çanakkale Mahşeri ve  Özlenen Çanakkale Ruhu adlı oyunları getirerek bizlere özlediğimiz Çanakkale ruhunu yaşatan İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan ve ekibine  teşekkür ediyorum” dedi.


GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKMAYAN GELECEGİNİ SAHİPLENEMEZ     


İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da yaptığı konuşmada Kocaeli Nema Eğitimcileri Derneği ile birçok ortak proje imza attıklarını belirterek’’Çanakkale de emperyalist güçlere karşı koyan, güçlü devletlere karşı koyan büyük bir yürek vardı. Çanakkale Zaferinde birlik var, beraberlik var, samimiyet var, inanç var, iman var, bir vatan bir bayrak arzusu ile yanma var, hiç tereddüt etmeden canlarını verme var. Çanakkale Savaşı’nda Türk milleti dünyaya bir ders verdi. Burada hepimiz düşen görev gençlerimize, çocuklarımıza tarihimizi yaşanan olayları en iyi şekilde aktarmaktır. İzmit Belediyesi olarak bizler bize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Kınalı Asker Açık Hava Müzemiz, Servetiye Siperleri, Sarıkamış Anıtı bu anlayışımızın ürünleridir” dedi.

KONADER Başkanı Orhan Duran İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a katılarından dolayı çiçek vererek teşekkür etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817