Polis,  Körfez’in her köşesini  Gözetleyecek
 Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yaptırılan Mobese kameraları, genel seçimlere kadar devreye girecek. Kameraların faaliyete başlamasıyla, kelimenin tam anlamıyla Körfez’de polisten habersiz kuş uçmayacak.

Körfez İlçe Emniyeti Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yapılan ziyarette, tebrikleri kabul eden İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, bir süredir yapımı devam eden Mobesa kameralarının test aşamasına geçildiğini söyledi. Emniyet Müdürü Cenk Özmen, 7 Haziran Genel Seçimlere kadar test aşamasının bitirilmesini hedeflediklerini ve daha sonra sistemin tam olarak kullanımına başlayacağını belirterek, ‘’Şu anda 250 adet kamera D-100 güzergahı, mahalle ve sokaklardaki direklerde takılı, 39 adet kamera da Emniyet Müdürlüğü binaları ve diğer hassas binalarda takılı ve b u sisteme dahil. Test denemeleri başlayan sistem tam olarak kullanıma hazır hale gelince hazırlanan özel odada görevli memurlar 7+24 ilçenin her köşesini izlemeye başlayacaklar. Yeni sistemde 2 büyük ekran ve yanı sıra maslardaki monitörlerle kamera görüntüleri alınacak. Çözünürlüğü çok güçlü olan bu kameralar ile olaylar net olarak gözlenecektir’’ dedi.

Dernek yöneticilerine sistem hakkında bilgi veren Özmen, özel odaya ancak parmak izi tanımayla girilebileceğini ve mevcut kameralar arasında plaka tanıma sistemine sahip kamaraların da yer alacağını belirterek, ‘’Şu anda güzergah üzerinde yar alan bu sistem, mahalle aralarındaki kameralara da yerleştirildi. Her hangi bir şekilde aranan, çalınan araç sokak arasına park edilse dahi kameralar gördüğü anda uyarıda bulunacak ve araca müdahale edilecek. Çalınıp, sokak aralarına gizlenen araçlar bu şekilde rahatlıkla yakalanacak’’ dedi.

Özmen, yapılan çalışmalar sonrasında ilçede özellikle hırsızlık konusunda azalmalar olduğunu da belirterek, ‘’2008’den itibaren her yıl yüzde 10 azalma gösteren bu tür suçlar, en aza indi. Bunun yanı sıra, ülke genelinde olduğu gibi darp, aile içi şiddet, dolandırıcılık ve ızrar konularında artış gözleniyor. Fakat, emniyet olarak bu konuda da vatandaşı uyarıyoruz, seminerler, konferanslarla, okul ve mahalle eğitimleri ile vatandaşa bilgi veriyoruz. Anlık olarak gelişen bu suçlarda, vatandaş bilinçli olup bizi ararsa gereken önleyici müdahaleyi yapma şansımız oluyor, aksi halde suç işlendikten sonra konu bize intikal ediyor. İlçede 2 adet Yunus ekibimiz de faaliyete başlayacak ve 5 kişilik ekiple olaylara müdahale yapılacak’’ dedi.

Ziyarete, Körfezli iş adamları Körfez İlçe Emniyeti Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Akova, Yöneticiler Körfez Galatasaraylılar Dernek Başkanı’da olan Ahmet Önal, Durulsan Genel Müdürü Recep Durul ile Şahin Önal ve Yarımca Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Veysel Şenol, iş adamı Katip Düzgün katıldı.

Yeni üyeler

Ziyaret sırasında, Ali Akova ve Ahmet Önal Emniyet Müdürü Cenk Özmen’e çiçek verirken, 4 adet derneğe yeni üye kaydı yapıldı. Yapılan yeni kayıtla  Katip Düzgün, Abdullah Kapçak, Veysel Şenol ve Fahrettin Fırat derneğe üye yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817