Romanlar Sekapark’ta iftar açtı
Türkiye de Roman açılımı ile ilgili çok sayıda projeyi hayata sokan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, organize ettiği Roman İftar programı Sekapark’ta gerçekleşti. Uçurtma Tepesi önünde kurulan iftar sofrasında oruçlarını açan Romanlar’a Ankara, İstanbul, Bursa ve Çanakkale’den gelen Roman dernekleri temsilcileri de eşlik etti. Akçakoca Mehteran Bölüğü’nün konseriyle başlayan programda Hasan Dursun ilahileriyle gönülleri okşadı.  

 

FARKLI İLLERDEN ROMAN TEMSİLCİLER

İftar programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek , Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, , Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Aksoy, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Ankara, İstanbul, Bursa ve Çanakkale Roman Dernekleri Başkanları ve Roman vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu “Çektiğimiz sıkıntıları çocuklarımız çekmesini istiyorsak ilerlemede, gelişmede medeni çalışmalarda beraber hareket edelim” dedi.

 

ÖNCE KENDİMİZE İNANMALIYIZ

Bugüne kadar hep romanların yanında olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu şunları söyledi: “Bilgi Evlerimizle, meslek edindirme kurslarımızla önümüzü açalım. Her şeyden önce kendimize faydalı olmak istediğimize inanmamız gerek. Çocuklarımızın tahsili çok önemli, mutlaka onları okula göndereceğiz. İlköğretimden üniversiteye kadar çocuklarımızı niye okutmayalım. Biz sizleri seviyoruz. Çocuklarımızın geleceği için ne gerekiyorsa onu yapacağız.”

 

HASAN DURSUN SAHNE ALDI

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de bir selamlama konuşması yaparak Ramazan ayının tüm İslam alemine barış getirmesi temennisinde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile 4 yıldır iftar programında bir araya geldiklerini söyleyen Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ise böyle güzel birlikteliklerin fazlalaşmasını diledi. Kocaeli Roman Dernekleri diğer illerden gelen dernek temsilcileri ile fotoğraf çektirdi. İftar yemeğinin ardından ilahileriyle Hasan Dursun sahne aldı. İftar programında 6 bin kişilik yemek dağıtıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817