ŞEHİT AHMET YAKUT PARKI AÇILDI

6 Ağustos 1992 yılında iç güvenlik operasyonu icra edilirken Şırnak’ta şehit edilen P. Çavuş Ahmet Yakut’un isminin verildiği M. Ali Paşa Mahallesi Güleryüz Sokak’taki parkın açılışına katılım yoğun oldu.

SPOR SAHASI VE KULÜP BİNASI DA VAR

İçerisinde spor sahasının ve kulüp binasının da bulunduğu  parkın açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, belediye meclis üyeleri, KASFK Başkanı Murat Aydın, şehidin ağabeyi Mehmet Yakut, M.A.P Kavaklı Spor Kulübü Başkanı Erdem Arcan, muhtarlar, dernek ve STK Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

DOĞAN’A TEŞEKKÜR

M.A.P Kavaklıspor Kulübü tarafından kullanılacak olan  binanın yer aldığı  parkın açılışında konuşan  kulüp  Başkanı Erdem Arcan “böyle güzel bir tesisi mahallemize kazandıran İzmit Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Burası mezbelelik kullanılamaz bir durumdaydı. Şimdi ise şehidimizin de adının verildiği güzel bir yer oldu.  Takımıza tahsis edilen bu mekanda şehrine, milletine yakışan, sporla büyüyen nesiller yetişecek. Başkanımıza şehrimize ve gençlerimize yaptığı hizmetler için ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

500 DEN FAZLA PARK

Mahalleye kazandırılan park kadar verilen ismin de kendileri için büyük anlam taşıdığını belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da  “ bu görevlerde bulunanların en güzel hizmetlerinden biri her yaştan insanlarımızın istifade edebileceği böyle yerler yapmaktır. Göreve geldikten sonra 500 den fazla yeni parkımızı halkımızın hizmetine sunduk. Cephanelik’te amatör spor kulüplerinin yararlandığı Türkiye’nin en güzel tesisleri var

ARKAMIZDAA MODEL OLAN PROJELER BIRAKTIK

Buranın çok güzel bir anlamı olacak. Çünkü bu parkta Ahmet Yakut kardeşimizin de anısı yaşayacak. Biz şehitlerimize minnettarız. Bugünlere kolay gelmedik.  Tarihten bugün  bu toprakları bize  vatan yapan kahramanlarımız olmasaydı, Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz’daki hainlere karşı duran liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı  biz bugün burada olamazdık. Onlara çok şey borçluyuz. Onlara layık olacağız. 10 yıldır belediye başkanı olarak çalışıyoruz. Çok güzel işleri birlikte yaptık. Türkiye ve Avrupa’ya model olan projelerimizi arkamızda bırakıyoruz. Bu makamlar hizmet yerleridir. Parkımız ve spor sahamız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 HİZMETLERİ SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

Açılışta konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da  “belediyeciliği bize öğreten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Şehirlerimizde insanca yaşamamızı sağlayan bir liderimiz var. İzmit Belediye Başkanımızın 10 yıldır yaptığı hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Kendisine şehrimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Mahallemize ve gençlerimize büyük fayda sağlayacak bu parka şehidimizin isminin verilmesi de ayrı bir mutluluk. Biz bugün burada rahatça yaşayabiliyorsak şehitlerimiz sayesindedir. Allah onlardan razı olsun. Biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından dualarla açılan park alanında mini futbol sahası, çocuk oyun grupları, kondisyon aletleri, açık oturma alanları ile spor kulübünün yararlanacağı bina bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817