Sessiz Balyoz eylemi
Balyoz davasından tutuklu bulunan askerlerin yakınları, "Vardiya Bizde Platformu" adı altında Donanma Komutanlığı'nın bulunduğu Gölcük'te bir araya gelerek sessiz eylem düzenledi. Gölcük Anıt Park'ta toplanan grup, ellerindeki pankartlarla tutuklamalara tepki gösterdi. 

Eylem alanına gelen, balyoz davasından tutuklu bulunan Kurmay Albay Yavuz Kılıç'ın anne ve babası çocuklarının durumuna isyan etti. Gözyaşları içinde konuşan anne Pakize Kılıç, "Adalet bekliyorum, yalvarıyorum. Benim oğlum bunları hak etmedi. Yazık günah değil mi, bunlar haksızlık. Kim ne derse desin, alıp beni de götürsünler, ne yaparsa yapsınlar bu kadar olmaz" dedi. 

Baba İsmail Hakkı Kılıç ise, "Oğlum 2 buçuk aydır Hasdal Cezaevi'nde yatıyor. 4 buçuk yaşındaki torunum şuanda annesiyle birlikte Ankara'da yalnız yaşıyor. Biz mağduruz ve insanlardan anlayış bekliyoruz, bir an önce kurtulmalarını istiyoruz" diye konuştu. 

Eylemciler zaman zaman gözyaşlarına hakim olamazken, tutuklu yakınları çocuklarıyla geldikleri alanda yakınları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tutuklu yakınları sessiz eylemin ardından dağıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817