STK'LAR AVRUPA'NIN EVSEL ATIK YAKMA TESİSLERİNİ İNCELEDİ

 

Kocaeli de kentin dinamiklerini oluşturan Siyasi Parti temsilcileri, STK’lar ve muhtarlardan oluşan heyet, Fransa’nın başkenti Paris’teki Evsel Atık Yakma Tesisini yerinde inceledi. Heyetler bu geziler sayesinde     “Evsel Atık Yakma Tesislerini”  yerinde görmüş oldu. Kocaeli’den daha önce de Avrupa’nın çeşitli kentlerinde yer alan “Evsel Atık Yakma Tesisi”ni farklı STK’lar , Çevre Odaları, Üniversiteden hocalarında yer aldığı çok sayıda kişi yerinde görme imkanı bulmuştu. 




 

PARİS’TEKİ TESİSE GEZİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki muhtarlar, siyasi parti il temsilcileri, Büyükşehir yetkilileri ile meclis üyelerinden oluşan 36 kişilik heyet,  Fransa’nın başkenti Paris’te Belediye iştiraki olarak faaliyet gösteren Syctom Evsel Atık Yakma Tesisi’ni yerinde inceledi. Syctom firmasının yetkililerinden detaylı bilgi alan heyet, fabrikanın çalışma prensibini de yerinde gördü. Kocaeli için evsel atık yakma tesisinin şart olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Son teknoloji ürünü bu fabrikanın çevreye zarar vermeden, kent ekonomisine de katkı sağladığını gördük” açıklamasını yaptı.

 

36 KİŞİLİK HEYETLE  KATILDI

İlimizin gelecekteki çevre ve toplum sağlığını yakından ilgilendiren Paris’teki teknik geziye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığında, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Demir, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanı Lütfi Efil, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Eser Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Osman N. Gülel, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Demokratik Sol Parti Kocaeli İl Başkanlıklarının belirlediği siyasi temsilciler, Türkiye Muhtarlar Derneği İl Temsilcisi Vedat Yoldaş, muhtarlar, bölge sakinleri ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817