Taş Ocağına Halaylı Protesto
 Kartepe ilçesine bağlı Maşukiye ve Sakarya'nın Sapanca ilçesine bağlı Yanıkköy arasındaki ormanlık alana açılmak istenen taş ocağı nedeniyle Kocaelili ve Sakaryalı vatandaşlar uyuyamıyor. Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin altyapısında kullanılacak olan taş ihtiyacını karşılamak amacıyla bölgede açılacak taş ocaklarının doğayı ve iki ilin suyunu sağladığı Sapanca havzasını tahrip edeceğini belirten çevreciler, yine bir araya geldi. Yaklaşık 200 çevrecinin katıldığı eylem diğerlerinden biraz daha farklı oldu, çevreciler horon teperek ve halay çekerek taş ocağı istemediklerini dile getirdi. Yanıkköylülerin Maşukiye'ye açılmak istenen taş ocağını protesto ettiği eylemde Maşukiye'nin iki muhtarı katılmadı. Ayrıca, Yanıkköylüler ve Maşukiyeliler açılmak istenen taş ocağına iş makinelerini sokmamak için 4'erli gruplar halinde gece gündüz nöbet tutma kararı aldı. 

Batı Karadeniz Çevre Platformu Başkanı Oktay Karaman, "Yetkililer taşıma maliyetlerini öne sürerek bu ocakların kamu yararına olduğunu söylüyor. İlk bakışta buna ikna olanlar da var. Ancak toplumsal maliyet hesabı böyle basit aritmetikle yapılmaz. Basit maliyet hesabı ile vatandaşlar kandırılmaya çalışılıyor. Hukuka, adalete, eşitliğe inananlar bu taleplerimizi görmek zorundadır" dedi. Patlayıcı madde imha uzmanı olan Türkiye Çevre Platformu Sakarya Temsilcisi Kamuran Tan, valiliğin bu taş ocaklarına 670 kilo patlayıcı kullanma yetkisi verdiğini söyledi. Yanıkköy Muhtarı Sibel Baykal da, "Bu iş bitmiş değil. Biz yasal haklarımızı sonuna kadar kullanmaya hazırız. Burası bizim, taş ocağına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından eylemciler nöbet tutmaya başladı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817