TC. Moskova Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Fahri Sağlık Kandıra’da

İsmail Arı’nın Erikli Köyü camiinde kılanan Cenaze namazına TC Moskova Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Fahri Sağlık, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baykara, eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar, SAÜ Öğretim Görevlisi Gökhan Gürler, Sakarya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Arslan, İşadamı İbrahim Yılmaz ve Arı ailesinin çok sayıda yakını katıldı.

Rahmetli İsmail Arı sevdiğim bir tanıdığım dı diyen T.C. Moskova Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Fahri Sağlık, Kandıralılar Derneği yöneticileri bir süre sohbet etti.

T.C. Moskova Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Fahri Sağlık kimdir?

1955 yılında Kocaeli Merkez Bağlıca köyünde doğdu. İlkokulu orada tamamladıktan sonra İzmit İmam Hatip okuluna girdi. Parasız yatılı olarak Konya İmam Hatip okuluna nakil oldu; liseyi bitirdikten sonra bir müddet İzmit Merkez Eşme köyünde İmam-Hatiplik yaptı.

Daha sonra Konya Yüksek İslam Enstitüsü'ne girdi. 1978-1979 eğitim-öğretim yılında, enstitüden mezun olunca Manisa-Alaşehir İmam Hatip Lisesi'ne öğretmen olarak atandı.

1983-1985 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı'nca Arap Dili ve Edebiyatı dalında araştırmalarda bulunmak üzere Kuveyt Üniversitesi'nde görevlendirildi.

Yurt dışı dönüşü Erzurum-Oltu İmam Hatip Lisesi'ne atandı 8 yıl meslek öğretmenliği yaptıktan sonra kurum değiştirerek Diyanet İşleri Başkanlığı'na geçip, sırasıyla Ağrı-Hamur İlçe Müftülüğü, Kocaeli İl Müftülüğü Şube Müdürlüğü, Kandıra İlçe Müftülüğü, Fatih İlçe Müftülüğü, Büyükçekmece İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

Yüksek Lisans tezini Marmara İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı'nda, “İslam Mezheplerinde Te'vil” konusu üzerinde çalışarak tamamladı.

2009 Eylül-2011 Ocak ayları arasında Türkiye’nin Kırgızistan Bişkek Büyükelçiliği’nde Din İşleri Müşavirliği görevini yürüttü.

Fahri Sağlık, 2011 Ocak ayında 3 yıl görev yapmak üzere Moskova Din İşleri Müşaviri olarak atandı.

Moskova Din İşleri Müşaviri Fahri Sağlık, Rusya ile yapılan ikili anlaşmalar gereği, Rusya’daki cami ve medrese yapımlarına maddi destek sağlama, Türkiye Diyanet Vakfı’nın çıkarmış olduğu İslam Ansiklopedisi’nin Rusça’ya çevrilerek basımı, Moskova İslam Üniversitesi ile beraber üniversitedeki ders kitaplarının basımına yardımda bulunma, Ramazan ayında Moskova’da İftar Çadırı açılmasına ve organizasyonuna katkıda bulunma ve vekaletle kurban kesilmesi gibi birçok proje ile ilgileniyor.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817