TOPBAŞ'TAN İŞSİZ GENÇLERE İŞ MÜJDESİ
 Megakent İstanbul'da gençleri meslek ve iş sahibi yapmak için düğmeye basıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), işsiz, mesleği olmayan veya meslek değiştirmek isteyen istanbullu gençleri, ücretsiz eğitimlerle ihtiyaç duyulan alanlarda kalifiye işgücüne dönüştürecek önemli bir projeye imza atıyor. İBB Meclisi, bu alanda 3 ayrı protokol için İBB Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verdi. 

18-30 YAŞ ARASINA 

Kabul edilen ilk protokol kapsamında, 19-30 yaş arası, en az ilkokul mezunu gençlere'istihdam amaçlı mesleki ve teknik eğitim verilmesi' amacıyla; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile işbirliği yapılacak. İBB'nin Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Birliği Derneği ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştireceği ikinci protokol ile de 18 yaş üstü gençlere restoran hizmetleri alanında mesleki eğitim verilecek. Ayrıca gençlerin perakende ve mağazacılık sektörlerinde kalifiye işgücü olarak yetiştirilmesi de amaçlanıyor. 

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817