TRAMVAY HATTININ YAHYA KAPTAN KISMINDA BÜYÜK AŞAMA KAYDEDİLDİ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma konfor ve yenilik getirecek Akçaray Tramvay Projesi, farklı bölgelerde yürütülen alt ve üst yapı, ray montaj çalışmalarıyla tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların önemli bir kısmını oluşturan Yahya Kaptan Mahallesi’nde yapılacak işlerin önemli bir bölümü tamamlandı. Sarı Mimoza ve Necip Fazıl caddelerinde lastik tekerlekli araçların kullanması için tramvay hattının sağında ve solunda yol çalışmaları son aşamaya geçilirken Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda alt yapı çalışmaları sona gelindi.

 

LASTİK TEKERLEKLİ ARAÇLARA YOLDA SONA GELİNDİ

Kocaeli’deki ulaşıma yeni bir nefes katacak tramvay projesinde çalışmalar dört koldan devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin önemli bir kısmını oluşturan Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki çalışmalarda ise büyük bir aşama kaydedildi. Bu kapsamda Sarı Mimoza ve Necip Fazıl caddelerindeki çalışmalarda lastik tekerlekli araçların kullanması için tramvay hattının sağında ve solunda yol çalışmaları son aşamaya gelindi. Söz konusu caddelerde uygun dolgu malzemeleri kullanılarak zemin istenen seviyede sıkıştırıldı ve asfalt çalışmaları yapıldı. Çevre düzenlemesi ve kaldırım çalışmalarının ardından bu kısımdaki işler sona erecek. 

 

TRAFOLARIN İLKİ BİTMEK ÜZERE

Sarı Mimoza Caddesi’nde ayrıca tramvay hattının enerjisini sağlayacak olan trafoların bina imalatına devam ediliyor. Bu kapsamda Sarı Mimoza Caddesi’nde imalatı süren trafo binasının temel ve bodrum kat işlerinde sona gelindi. Bir sonraki aşamada normal kat ve çatı imalatı yapılarak toplam 5 adet trafonun ilki tamamlanmış olacak. Necip Fazıl Caddesi’nde ayrıca tramvay hat kazısı yapılarak üst yapı imalatlarına geçildi. Bu kapsamda, uygun dolgu malzemeleri kullanılarak zemin istenen seviyede sıkıştırıldı ve üst yapı imalatlarının ilk adımı olan 7 cm yüksekliğinde grobeton uygulaması yapılarak demir donatı işlerine başlandı. Bir sonraki aşamada raylar yerleştirilerek betonlama işlemine geçilecek.

 

ALT YAPIDA SONA GELİNDİ

Altyapı çalışmalarında sona gelinen Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda da yağmursuyu, içme suyu ve atık hatlarının deplase işleri tamamlandı ve yeni içme suyu hatlarının testleri yapılmakta. Doğalgaz, elektrik ve Telekom hatlarının ise deplase ve yenileme çalışmalarında sona gelindi. Bulvarda hat üst yapısı işleri, rayların montajına ve beton işlerine devam edilirken altyapı işlerinin bittiği kısımlarda hat kazısı ve gerekli dolgu işleri yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817