Tüpraş tesislerinde üretim durdu
 İZMİT (İHA) - Özelleştirme kapsamındaki Tüpraş'ta, özelleştirme ihalesi için teklif veren yerli ve yabancı şirketler bugün belli olurken, Tüpraş Körfez tesisleri çalışanları özelleştirmeyi protesto etmek için fabrika önünde eylem yaptı. 

Tüpraş Körfez tesislerinde 24.00-08.00 vardiyası çalışanları fabrika içinde kalırken, 08.00-04.00 vardiyasında çalışan işçiler ise işyerlerine girmeyerek kapı önünde eylem yaptı. Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı eylemde çalışanlar, "Tüpraş'ı satanlar vatan hainidir", "Tüpraş vatandır, vatan satılamaz" şeklinde slogan attı. Tüpraş'ın kritik günlerden birini yaşadığını dile getiren Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, "44 yıldır bu ülke ve toplum için üreten Tüpraş'a kimlerin hangi niyetle talip olacağını biliyoruz. Tüpraş'a talip olmak yerine yeni Tüpraşlar kurmaya talip olmalıdırlar. Hükümete sesleniyoruz, toplumun sesini duy, Tüpraş'ı satma, yenisini kuralım" dedi. 

Özelleştirme kapsamındaki Tüpraş'ın Aliağa, Batman, Kocaeli ve Kırıkkale işletmelerinde çalışan işçiler bugün işbaşı yapmayarak ve akaryakıt ürünleri sevkıyatını durdurarak Tüpraş'ın önemini anlatmaya çalışacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817