TÜRK YAPIMI SİMÜLATÖRLE FORMULA1 HEYECANI
  

Türkiye’nin en önemli otomotiv endüstrisi fuarı olan Automechanika Istanbul, sektör temsilcilerini bu yıl 10’uncu kez bir araya getirirken, farklı etkinliklerle katılımcılara renkli ve heyecanlı anlar yaşatıyor.  Katılımcılar, 11’inci salonda yer alan bir dönemin efsane klasik yarış otomobillerini yakından inceleme fırsatı bulurken, Salon 14’te yer alan ve tamamen Türk üretimi olan 6 silindirli F1 simülatörü gerçek yarış hissi veriyor. Salon 13’te ise uluslararası yarışmalarda Türkiye’ye çok önemli dereceler kazandıran üniversite öğrencilerinin tasarladıkları otomobiller sergileniyor.

 

Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Pazar günü Saat 18.00’a kadar açık kalacak olan Automechanika Istanbul Fuarı ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

 

5 DAKİKA DA OLSA FORMULA1 PİLOTU HİSSİ

Fuara katılanların ilgisini en çok Konya’da tasarlanan ve yazılımı yüzde 100 Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen son teknoloji simülatörler çekiyor. Geniş bir alanda sergilenen F1 simülatörünün yanı sıra 360 derece hareket eden Uçuş ve  RollerCoaster simülatörü ve ralli simülatörü katılımcıları 5 dakikalığına da olsa Formula 1 ve uçak pilotlarının yaşadığı hız tutkusunu test etme imkanı veriyor.

Arcsim Pazarlama Müdürü Mehmet Yılmaz, 11 yıldır simülatör ürettiklerini belirterek, “İlk olarak az hareketli ve hareketli Formula 1 simülatörü üreterek başladık. Daha sonra çok hareketli, 6 silindirli Formula 1 simülatörünü ürettik. Daha çok yurt dışına üretim yapıyoruz. Bu dönemde Türkiye’ye yöneldik. Avrupa’nın birçok ülkesine, Rusya, Malezya, Hindistan gibi ülkelere satışlarımız oldu. Formula 1 ve yarış oyunlarının ilgi gördüğü ülkelerde daha çok rağbet görüyor. Simülatörlerimiz, yazılımlarla beraber birebir sisteme aktarıyoruz. Pilot koltuğuna oturan kişi gerçekten o hissi yarışıyor. Deneyen katılımcıların tamamı nefes nefese yarışı tamamlıyor.  Üretimleri ciddi zaman alıyor. Yazılımları üzerinde çok çalıştık. Arabalarımızın yapısı fiberden. Aracın alttaki hareket sistemi de çok önemli. Simulatörün modeline göre 2 ay ile 6 ay gibi bir süre alıyor. Simülatörlerimiz 10 bin ile 100 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satıyoruz” dedi.

 

KLASİKLERE YAKIN MARKAJ

Fuar süresince 11’inci Salon’da ziyaretçilerini karşılayan klasik yarış otomobilleri sergisi ise göz dolduruyor. Otomobil tarihinde efsane olarak yerlerini alan birbirinden değerli 6 klasik yarış otomobili katılımcıların en çok zaman geçirdiği alanlardan biri. Sergide; 1972 model Porsche 911 RS, 1976 model Opel Kadett GTE, 1985 model Renault 5 Turbo ve 1966 model Alfa Romeo 1600 GT dört gün boyunca sergilenecek. Bu otomobillerin yanı sıra, ilk yerli spor otomobil Anadol STC ve Dünya Ralli Şampiyonluğu da bulunan FIAT 131 Abarth 131 otomobilleri yer alıyor.

 

YERLİ OTOMOBİL VOLKİCAR

Türk otomotiv ve yan sanayisinin gücünü dünyaya göstermek amacı ile ülkemizde üretilen yerli otomobiller Automechanika Istanbul’da unutulmadı. Volkan Işık’ın tasarımı ilk yerli yarış otomobili VOLKICAR, 10’uncu Salon’da sergileniyor.

 

ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİ OTOMOBİLLERİ

Automechanika Istanbul, üniversite öğrencilerine de geliştirdikleri projeleri tanıtmaları için fırsat tanıyor. Türkiye’ye çok önemli dereceler kazandıran üniversite öğrencilerinin tasarladıkları otomobiller ise 11’inci Salon’da sergileniyor. Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği tamamen hidrojen enerjisiyle çalışan Hidroana, 1 metreküple 298.7 kilometre yol gidebiliyor. Öğrenciler, Hidroana ile Avrupa 7’incisi oldular. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden 22 öğrencinin geliştirdiği YTR02 28 ülkeden 135 üniversitenin katıldığı yarışmada ülkemizi başarıyla temsil etti. İstanbul Üniversitesi öğrencilerince tasarlanan Socrat ise TÜBİTAK Formula-G Güneş Enerjili Araç Yarışı’nda dört kez üst üste Türkiye şampiyonu oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817