Türkiye'nin en Modern Atık Merkezi İzmitte yapılacak
   

Örnek geri dönüşüm çalışmaları yapan İzmit Belediyesi bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye’de  geri dönüşüm çalışmalarını ilk başlatan belediyelerden olan İzmit Belediyesi, ülkemizin ilk ve Avrupa’nın sayılı atık toplama merkezini hayata geçirecek.

 

PROJE HAZIR

 

İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, belediyenin Gültepe şantiye alanında yapılacak atık toplama merkezinin projesi hazır. Yaklaşık 1 dönümlük kapalı alanı  olacak ve belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek   merkezde ambalaj, elektronik, atık yağlar, kullanılmış lastikler, piller, motor yağları, aküler, eski ev eşyaları, inşaat atıkları, plastikler, gibi 12 çeşit atık toplanacak. Çelik konstrüksiyon sistemle yapılacak merkezde toplanacak atıklar ayrıştırılarak ekonomiye tekrar kazandırılacak. Avrupa standartlarındaki atık toplama merkezinin yaklaşık 100 bin liraya mal olacağı ve  bir yıl içinde hizmete gireceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817