TÜRKİYE’NİN GAZETECİLERİ İZMİT’TE BULUŞACAK
  Etkinlik için Türkiye’nin dört bir yanından Gazeteciler Cemiyeti başkanları, 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle İzmit’e gelecek.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Basın Onur Günü etkinlikleriyle ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret etti. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Basın Onur Günü programı görüşüldü.

 

İZMİT’TE GAZETECİLİK YAPMAK AYRICALIK

 

Başkan Doğan ziyarette yaptığı açıklamada, İzmit’te gazetecilik yapmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek” Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin kurulacağını açıkladığı ilk basın toplantısını 94 yıl önce şehrimizde gerçekleştirilmiştir. Atatürk’ün, hayatında ilk ve son basın toplantısını şehrimizde yapmış olmasının haklı bir gururunu yaşıyoruz. İzmit, 16 Ocak 1923 tarihinde dönemin aydınları ve gazetecileriyle bir durum değerlendirmesi yapan Mustafa Kemal’i ağırlamanın onurunu yaşamıştır. İzmit Belediyesi olarak her zaman böyle önemli bir günü destekledik.

 

DOĞAN’DAN GAZETECİLERE BİSİKLET

 

16 Ocak 1923, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mesajlarının dünyaya verildiği çok önemli bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet var olacaktır. Bugün de, yarın da mücadelesini sürdürecektir.

Gazeteciler Cemiyetimiz ile birlikte bu yıl çok özle bir program hazırlayarak, basın çalışanlarımızı da bir nebze olsun, onure etmek istedik. Devletimiz, gazeteciler için konut yapıyor. İzmit Belediyesi olarak biz de arkadaşlarımıza bisiklet vereceğiz. Gazeteci arkadaşlarımız gerçekten zor şartlarda çalışıyorlar. Gazete patronlarının da bu konuda duyarlı davranmaları ve fedakârlık yapmalarını bekliyoruz” dedi.

 

 

CEMİYET BAŞKANLARI İZMİT’E GELECEK

 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol da “ bu seneki Basın Onur Günü etkinliklerine İzmit Belediye Başkanımız Sayın Dr. Nevzat Doğan ile birlikte ev sahipliği yapacağız.  Bizlere her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yılki 16 Ocak çok farklı olacak. Türkiye’nin farklı illerinden Cemiyet başkanlarımızı şehrimize davet ettik ve kendileri 3 gün boyunca misafirimiz olacak.

 

 BİSİKLET PROJESİ TÜRKİYE’YE YAYILIYOR

 

Belediye Başkanımız, “ İzmit’i Seviyor Bisiklete Biniyorum Projesi” kapsamında kentimizde ağırlayacağımız 60 cemiyet başkanıyla, Kocaeli de aktif olarak muhabirlik yapan yaklaşık 200 arkadaşımıza bisiklet  hediye edecek.  Böylelikle başkanımızın bisiklet projesi tüm Türkiye ye yayılmış olacak. Ayrıca gazeteci arkadaşlarımız için yapılmakta olan konutları da önümüzdeki Eylül ayında teslim etmeyi planlıyoruz. Bizlere her zaman destek olan ve yardımlarını esirgemeyen İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

ETKİNLİK PROGRAMI

 

Bu arada Basın Onur Günü etkinlik programı da  belli oldu. Buna göre yurdun dört bir yanından Gazeteciler Cemiyeti Başkanları 14 Ocak Cumartesi günü ilimize gelecekler. 15 Ocak Pazar günü gazetecilerin İzmit’in turuyla başlayacak programları Sepetçi Köyü’ndeki mancarlı pide  etkinliği ile devam edecek. Basın Onur Günü resmi törenleri ise 16 Ocak Pazartesi günü saat 09.00 da Tren Garı’ndaki buluşmayla başlayıp,  Atatürk heykeline çelen koyulması, Kasr-ı Humayun’daki (Av Köşkü) temsili törenin ardından saat 10.00 da Sabancı Kültür Merkezi’nde resmi tören gerçekleştirilecek. Resmi tören sırasında yurdun dört bir yanından gelecek cemiyet başkanlarına temsili bisiklet verilecek.

 

BALO LUXOR GARDEN’DA

 

Basın Onur Günü etkinliğinin galası saat 19.00 da Luxor Garden Otel’de gerçekleştirilecek. Yaklaşık 400 gazetecinin yer alacağı gecede gazetecilere bisiklet verilecek. Aynı yerde yapılacak 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili fotoğraf sergisinin ardından katılımcılar gala yemeğinde bir araya gelecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817