Tüysüzler Davası'nda 200 kişi ifade verdi
 İzmit’in tanınan ailelerinden Tüysüzler’in 636 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla yargılandıkları dava dün görülmeye devam edildi. Görülen duruşmada 200 kişinin ifadesi alındı. Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilen üçüncü duruşmaya sanıklardan hiçbiri katılmadı

 Tüysüz Kuyumculuk’un sahipleri olan Cengiz Tüysüz, Cemalettin Tüysüz, Yüksel Tüysüz ve Turgut Tüysüz iddiaya göre 636 kişiyi dolandırarak 27 Haziran günü kuyumcu dükkanının kepenklerini kapatarak kayıplara karışmıştı. Uzun süre bir haber alınamayan Tüysüzler tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Tüysüzler hakkında açılan dava bugün görülmeye devam edildi.

 

ALFABETİK SIRAYA GÖRE ALINDILAR

Vatandaşı dolandırdığı iddia edilen Tüysüzler’in görülen ikinci duruşmasında 200 müşteki 25'erli gruplarla mahkeme salonuna alındı. Alfabetik sıraya göre salona alınan müştekiler mahkeme başkanının kararıyla yaşlı ve hasta olan kadınlara öncelik verilerek dinlendi. Öğleden önce 100 ve öğleden sonra 100 olmak üzere iki gruba ayrılan müştekiler mahkemede mağduriyetlerini dile getirdi.

 

TAŞINMAZLAR DEĞERİNDEN DÜŞÜK FİYATLARA GİDİYOR

Duruşma hakkında genel bilgi veren sanık Avukatı Gürkan Biçer, “Şu an müşteki ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. İcra yoluyla satılacak taşınmazlardan gelecek para ile borçların ödenmesi hesaplanıyor. Şu an tüm taşınmazlarda bankaların blokesi mevcut. Bu yüzden satılacak mallar değerinden düşük fiyatlara gidiyor. Eğer o blokeler kalkarsa müştekilerin paralarının tümümün ödenmesi olası gözüküyor. Ancak böyle bir şeyin olması çok zor. Çünkü bankalara borç kapanmadan bloke kaldırılmaz. İfadelerden sonra toplam borcun ne kadar olduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

 

EVDEKİ EKMEKTEN KISTIK

Duruşmada ifade veren 71 yaşındaki Teğmen Karabağ verdiği ifadede, “Ben işçi emeklisiyim. Yıllarca dişimden tırnağımdan artırarak biriktirdim. Tüysüzleri 25 yıldır tanıyordum. Ben onlara güvendim; ama beni kandırdılar. 30 bin TL karşılığında 9 bin 600 Euro yapacaklardı. Beni bugün gel yarın gel diye oyaladılar. Daha sonra dükkanı kapattıklarını öğrendim. O para benim hac paramdı. Şu an cebimde beş kuruş param yok. Çok mağdur olduk. Biz evimizdeki ekmekten kısıyorduk hacca gidebilmek için. Paramızı geri versinler” şeklinde konuştu.

 

O PARA BİZİM HAYATIMIZDI

Duruşmada ifade veren diğer bir müşteki 70 yaşındaki Fatma Yılmaz, “Ben 25 yıldır oğluma tek başıma bakıyorum. 400 TL ev kirası veriyoruz. 300 gram altınım gitti. Çok mağdurum. Biz yemeyip içmeyip biriktirmiştik. Şu an yüksek Mevlaların yanında az görünüyor; ama o para bizim hayatımızdı. Biz bir an önce çözülmesini istiyoruz. Mağdur olduk. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı. Duruşmada ifade veren 74 yaşındaki Mustafa Doğan, “Bin gram altın karşılığı para vermiştim. Aldığım para sonucunda 23 bin 900 TL alacağım kaldı. Paramı alamadım. Şikayetçiyim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817