ÜNAL KÖKEN VE EŞİ ELİF KÖKEN UMRE YOLCUĞUNA UĞURLANDI
 İklim Turizm öncülüğünde umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara giden Başkan Ünal Köken ve eşi Elif Köken, iki gruptan oluşan 100 kişilik kafileyle birlikte uğurlandı.  Umre, belirli bir zamana bağlı olmaksızın Yüce Allahın rızasını kazanmak için ibadet niyeti ile ihrama girerek Kabe’yi tavaf etmek, Safâ ile Merve arasında sa’y yapmak , ihramdan çıkmak suretiyle yerine getirilen mana ve hikmet yüklü bir ibadettir diyerek konuşma yapan Çarşı camii hocasının ardından hemşehrilerine seslendi.

 “Rabbimizin Kuranı Kerimdeki  emrine ve Hz. İbrahim’in asırlar öncesindeki Kabe’ye çağrısına , “Lebbeyk” diyerek  icabet etmek için bütün hazırlıklarını karşılamış aziz kardeşlerim diyen Başkan Köken, umre ibadeti kapsamındaki her bir mekân, Yüce Allah’ın “Tevvab” sıfatının ziyadesiyle tecelli ettiği yerlerdir. Bu sebeple müminin manevî hayatını gözden geçirmesi ve ruhî bir yenilenme gerçekleştirebilmesi için bu seyahat hayati öneme sahiptir. Bizleri, burada mukaddes bir gaye ile bir araya getiren Yüce Rabbimize hamdolsun dedi.

11 gün Mekke ve 4 gün Medine’de kalacak olan Başkan Köken ve eşi Elif Köken’in heyecanı ve umreye giderek ibadetlerini yerine getirme mutluluğuna ortak olan Kandıralı hemşehrileri soğuk havaya rağmen Başkan Köken’i yalnız bırakmadı.

Çarşı Camisinin önünden dualar sonrası yakınları, arkadaşları ve hemşehrileri tarafından yolcu edilen Başkan Köken ve eşi Elif Köken ile umre kafilesindekiler ibadet  ziyaretlerini yaptıktan sonra  4 Şubat’ta kutsal topraklardan dönecek.

Yapacağınız duaların kabul olmasını diliyoruz,  hayırlarla gidip gelin. Memleketimize, ülkemize ve Kandıramız için edeceğiniz hayırlı duaların kabul edilmesini niyaz ederiz diyen hemşehrileriyle vedalaşan Başkan Ünal Köken, gitmeyenlere, gitmek isteyenlere de Allah nasip etsin" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817