Unutulan oyunlar yeniden canlanacak
 Dilovası’nda gerçekleşecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri için çalışmalar geçtiğimiz günlerde start aldı. Dilovası İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bu sene bir ilki gerçekleştirerek unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının tüm okullarda oynanması için çalışma başlattı.

 23 NİSAN TURNUVASI BAŞLADI
Dilovası İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek olan 23 Nisan etkinlikleri için komisyon oluşturuldu. Dilovası’ndan faaliyet gösteren okul öğretmenleri tarafından oluşturulan kutlama komitesi çalışmalarını aralıksız sürdürürken, 23 Nisan törenleri için başlatılan Futbol, Atletizim, Satranç, Masa Tenisi turnuvaları da başladı. İlk ve ortaöğretim okulları arasında gerçekleşen turnuvada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Dilovası Şehit Numan Karataş stadında düzenlenecek 23 Nisan törenlerinde alacaklar.
GENÇLERİMİZİ SPOR’A YÖNLENDİRECEĞİZ
Komitenin oluşturulması ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Dilovası İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu, “Dilovası ilçe olduktan sonra kurulması geçiken İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü yeni kuruldu ve ilk görev bizlere verildi. Bizlerde Dilovası’nda öğrencilerimizin ve gençlerimizin sportif ve kültürel faaliyetlerde daha aktif rol alması için elimizden geldiğince çalışacağız. Bu yıl 23 Nisan etkinlikleri sportif faaliyetleri de ilk defa Dilovası İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz tarafından organize ediliyor.
KOMİTE ÇALIŞIYOR 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için organize ettiğimiz dört farklı branştaki sportif turnuvalarımızı başlattık. Oluşturduğumuz komitemiz çalışmalarını yürütüyor. Turnuvalarda başarılı gelen öğrencilerimizin ödülleri 23 Nisan törenlerinde verilecek.”dedi.
UNUTULAN OYUNLAR SERGİLENECEK
Babaoğlu ayrıca 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde bütün okullarda gerçekleşecek olan unutulmaya yüz tutmuş olan geleneksel çocuk oyunları olan Mendil Kapmaca, Yağ satarım Bal satarım, Yakan Top, Tombik gibi oyunları ile Dilovası’nda ki çocukların unutulan oyunları anımsamalarını sağlayacaklarını belirtti. Oyunlar hergün ayrı bir okulda gerçekleşecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817