VATANDAŞLAR ÇED TOPLANTISINI BASTI
 Körfez’de, bir dolum firması adına yapılmak istenen Çed Toplantısı vatandaşların ve MHP İlçe yönetimi ile sivil toplum kuruluşlarının baskınına uğradı. Toplantı başlamadan düdüklerle konuşmalara izin vermeyen halk, toplantıya ait tutanak tutulmadan görevlileri serbest bırakmadılar. İki kez tutulan tutanak, vatandaşların istediği şekilde düzenlenince kalabalık dağıldı, toplantı yapılamadı.

Pet Line Petrol Ürünleri Ticaret A.Ş. nin, Dolfen Açık Platform ve Denizaltı Boru Hattı projesi için, Mers Çevre Madencilik Şirketi tarafından hazırlanan Çed toplantısı Tütünçiftlik Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapılmak istendi. Toplantı için Çevre İl Müdürlüğü’nden Şube Müdür Vekili Osman Demircan ve görevli memur olarak ta Kimya Mühendisi Şebnem Pekeroğlu salonda yer aldı. Toplantının istenmediği uyarıları nedeniyle polis çevrede ve salonda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Toplantı öncesinde, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Meclis Üyeleri Vahit Eryılmaz ve Mehmet Gümüş, yerel seçimlerde aday olan Salih Şirin, Güney Mahalle Muhtarı Yakup Koçver, CHP eski Meclis Üyesi Mehmet Kaçar, çok sayıda vatandaş, sivil toplum örgüt temsilcileri, Halkevleri salonda yer aldılar.

Düdüklü engel

Osman Demircan toplantının açılış konuşmasını yapmak isterken, salondan ‘’Toplantı yapılmayacak’’ cümleleri ve yoğun düdük sesleri yükseldi. Salonda bulunan kalabalık yanlarında getirdikleri düdükleri öttürürken, görevliler konuşamadılar. MHP gurubu ve halk adına konuşan Yaprak Fidancı baskı yapmaya başladılar ve toplantı yapılamadı.

Tutanak

Olaylı başlayan toplantının kalan bölümünde görevliler tutanak tutulma isteği ile karşılaştılar. Tutanağın dışarıda tutulma isteğine karşı koyan kalabalık, çed görevlilerini bırakmadılar. Tutanağın salonda tutulma isteğine karşı koyamayan Osman  Demircan, ilk yazısında ‘’Halk bilgi edinme hakkını kullanmak istememiştir’’ yazınca salon karıştı. Baskı ile tutanak yırtıldı ve vatandaşların istediği gibi ‘’Halkın muhalefeti nedeniyle toplantı yapılamamıştır’’ cümlelerine yer verilerek yeniden tutuldu. Bunun üzerine bir saat süren tartışma sonrasında görevliler salondan çıkabildi.

Çivi dahi çakılmayacak mış

Toplantı çıkışı açıklama yapan Osman Demircan, halkın yanlış yönlendirildiğini iddia ederek, ‘’Her hangi bir çalışma söz konusu değil. Çivi dahi çakılmayacak. Zaten var olan hatla ilgili halka bilgi vermek amacıyla toplantı düzenlenmişti’’ dedi.

Bomba döşeniyor

Mahalle sakinleri adına açıklama yapan ve salondaki eylemi gerçekleştiren Yaprak Fidancı, yalan söylendiğini ve 22 yıl önce yapılanlar için şimdi halka gelinmiş gibi gösterildiğini söyleyerek, ‘’Daha önce de çivi çakılmayacaktı. Bugün insanlar evlerine doğalgaz döşetemiyorlar, altlarından bomba hattı geçtiği için izin verilmiyor. Gölün denizle irtibatını kestiler. Biraz daha bomba döşeyecekler, bizi tehlike içinde bırakacaklar. Göldeki canlı hayatı bitti, bunlar zarar görmeyeceksiniz diyiyorlar. Daha önce deaynı şeyler söylendi ve bu hale geldik. Kesinlikle buna izin vermeyeceğiz, bize destek verenlere teşekkür ederiz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817