VEYSEL ŞENOL, BAŞARISIZLIK ŞANSIMIZ YOK
 Körfez’in hem siyasi alanda, hem de nakliyat ve kooperatif alanlarında çok iyi bilinen siması olan Veysel Şenol, yeni aldığı Körfez Lojistikçiler Derneği Başkanlığı görevinde, ilçedeki nakliyatçı esnafının kazancı ve ilçenin trafik düzeni için başarılı olmaya mecbur olduklarını ve aksi şanslarının bulunmadığını söyledi.

SS Körfez Yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı olan ve bu görevi 3 dönemdir başarıyla devam ettiren Veysel Şenol, nakliyatçı esnafından gelen isteklere duyarsız kalmadı ve 6 ay önce kurulan Körfez Lojistikçiler Derneği Başkanlığı için de görev aldı. Mevcut Başkan Veli Yıldız’ın, il dışı işleri nedeniyle aday olmadığı kongrede, oy birliği ile seçilen ve Körfez Lojistikçiler Dernek Başkanı olarak görev alan Veysel Şenol, ikinci görevini de başarıyla yapmak üzere kolları sıvadı.

Başarısız olma şansımız yok

Seçildiği ikinci görevin de çok önemli olduğunu belirten Veysel Şenol, ‘’Bu dernek ilçedeki nakliyatçı esnafının para kazanmasını sağlamak zorunda. Nakliyatçılık her gün daha da zorlaşıyor, sorunları artıyor ve bu iş koluna girenlerin sayısı artıyor. Üyelerimizin iş ihtiyaçlarına cevap vermek, ilçe trafiğini kargaşadan kurtarmak için başlatılan bu önemli girişimi aynı hizmet anlayışı ile devam ettirmek ve başarılı olmak zorundayız. Başarısız olma şansımız kesinlikle yoktur’’ dedi.

Veysel Şenol kimdir?

 

1962 Kandıra doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası olan Veysel Şenol, uzun yıllar taşımacılık sektörünün içinde hem bölgeyi hem de bu hizmet ağını çok iyi biliyor. Veysel Şenol ayrıca, Körfez İlçe Emniyeti Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Körfez Lojistikçiler Derneği üyesi. 1992’den bu yana 23 yıldır taşımacılık sektörü içinde yer alan Veysel Şenol, 2 dönem başkan vekili olarak görev yaptığı S.S. Yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde eski başkan Nail Alkan’ın son döneminde de başkan olarak görevini yürüttü. 2005 yılında ilk kez seçilerek başkan olan Veysel Şenol, 3 dönem bu görevi sürdürdü ve bu sene yapılan seçimlerle de 4. kez seçilmiş oldu. 5 dönemdir kooperatif başkanı olan Şenol, Körfez Ticaret Odası’na da üye. 6 ay önce kurulan Körfez Lojistikçiler Derneği’ne de kooperatifi üye yapan Veysel Şenol, yapılan olağan kongre ile başkan oldu.

Derneğin şu andaki üye sayısı nasıl?

Derneğimizin, mevcut 59 nakliyatçı üyesi bulunuyor ve bu sayı her gün artıyor. En kısa zamanda da bu sayıyı 100 yapacağız. 1500 araç kapasitemiz var ve ilçede ihtiyaç duyulan her türlü taşıma ve nakliye ihtiyacına cevap verecek durumdayız. Sanayi kuruluşlarının ihtiyacına göre de uygun dorselerle takviye ederek bu kapasiteyi arttıracağız.

Hedefiniz nasıl?

Arkadaşlarımız iyi bir girişim yaparak, ilçenin geleceği için çok önemli olan konuda, ihtiyaç olan bu derneği kurdular. Biz de, ilk günden itibaren oluşumun önemini bildiğimiz için görev aldık ve üye olduk. Şimdi bu oluşumun yönetiminde görev verildi ve en iyi şekilde çalışarak beklenen başarıyı sağlayacağız. Hedefimiz, çalışmalara kalınan noktadan devam etmek ve nakliye adına tüm işleri dernek denetiminde yaparak, üyelere pay etmektir. Bunun içinde üye sayısını hızla arttırarak, hem kapasiteyi arttırmak, hem de ilçedeki her nakliyatçıyı bu oluşum içine alarak, iş kapasitesini pay etmek olacaktır. İlçemizdeki en önemli beklenti haline gelen Dubai Port Limanının ihtiyacı da göz önüne alınarak, 1500 olan araç sayımızı gerek duyulursa daha arttırıp, istenen dorse ve donanımlarla da takviye ederek aranan araçla filosunu kuracağız.

Çalışma temposu nasıl olacak?

İki başkanlık görevini de üstlendim, birbiriyle nakliyat alanında bağlantılı olan görevleri arkadaşlarımın da yardımıyla başarıyla yapacağız. İlk etapta bölgedeki sanayi kuruluşları ile görüşüp, yeni yönetimi ve derneğimizi tam olarak tanıtarak, yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları, araç gücümüzü anlatacağız. Gücümüzü anlattıktan sonra, istenen hizmet için yeterliliğimizi belirtip, görev isteyeceğiz. Körfez ilçesi sanayi bölgesi oldu ve liman taşımacılığı, konteynır taşımacılığı, sanayi kuruluşlarının taşıma ihtiyacı çoğaldı ve daha da artacak. Burada, disiplinli bir örgütlenmeye ihtiyaç var ve derneğimizin amacı da bunu sağlamak. Yarın işler arttığında, buraya İstanbul’dan gelen firmalar da mal getirecek, taşıma hizmetinde yer almak isteyecekler. Bu aşamada, mevcut hizmet alanında yer almak isteyen nakliyat firması, dışarıdan da gelse önce derneğin varlığını bilecek ve sistem içinde yer alacak. Aksi halde ilçedeki trafik, tır parkı ve düzen sağlanmazsa, dışarıdan gelen araçlar bir düzen içine girmezse keşmekeşlik yaşanacak ve her kez bunun zararını görecektir. Bunun önüne geçmek için bölgedeki tüm nakliyeci esnafını bir araya getirerek, hem taşıyıcı esnafa, hem de sanayi kuruluşlarına yardımcı olacağız.

Tır parkı ihtiyacı var mı?

İlçede şiddetle bir tır parkına ihtiyaç var. Bunun için uygun olan alanlardan biri özel firmaya verildi ve şartname gereği başka araçlar kullanamayacak. Diğeri ise ihale iptal edildi, şimdi yeni gelişmeler bekleniyor. Biz, Tütünçiftlik’te ki Belde Garajı’na talibiz. İlçedeki trafiğin geleceği açısından vakit geçirilmeden burası Derneğimize verilmeli ve trafiği düzenlememiz sağlanmalı. Bu alan da elden giderse, ilçede gelen tır ve kamyonların park edeceği yalnızca sokak araları kalacaktır. Belde Garajı, konunun uzmanı olan nakliyatçıların bir arada olduğu Körfez Lojistikçiler Derneği’ne verilmeli. Bu derneğin üyeleri, Körfez’de yaşayan, Körfez’de çalışan esnaftan oluşuyor ve kendi yaşadıkları ortam için en iyi olanı yapmak istiyorlar.

Derneğin çalışmalarını nasıl buldunuz?

Körfez Lojistikçiler Derneği 6 ay önce kuruldu ve bu süre içinde kurcu Başkan Veli Yıldız ve yönetimi başarılı tanıtım aşaması yaşadılar. Derneğin çalışmaları takdirle karşılandı ve desteklendi. Bu tür oluşumlar ağır çalışsa da, dernek uzun mesafeyi kısa zamanda aştı. Bundan sonra da, görevi aldığımız yerden devam ettirerek, daha çok çalışma yapacağız. Önümüzde zorlu bir süreç var, kolay olmayacak ama bu güne kadar yapılan çalışmaların üzerine eklemeler yaparak, kendimizi daha iyi anlatarak zor olanı başaracağız. Bizim başarılı olmamız, Körfez’in trafik ve taşıma sorunu yaşamamasını sağlayacaktır. Biz başarısız olursak, ilerde önüne geçemeyeceğimiz trafik ve ulaşım sorunlarıyla karşı karıya kalmamız demek olacaktır. Derneği kurup, bu güne kadar getiren kurucu yönetime teşekkür ediyoruz. Bu görev bize teklif edilince, konu ilçenin ve taşıyıcı esnafının konusu olduğu için görevden kaçmadık ve üstlendik. Ben ve yönetimde yer alan nakliyeci arkadaşlarım hepimiz aynı duygu ve düşüncelerle hareket ediyoruz. Halkımızın yaşayacağı sorunları, nakliyeci esnafının problemlerini ve yaşadığı sorunları çok iyi biliyoruz. Sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan taşıma koşullarını, gerekli olan araç ve ekipmanı da çok iyi biliyoruz. Biraz zamanla eksiklerimiz de tamamlayıp, bu ilçeye en iyi, hizmeti verecek kapasitedeyiz ve vereceğiz. Kurucu Başkan olan Veli Yıldız, bu fikri 6 ay önce ortaya attı ve arkadaşların da desteğini alarak uyguladı. Kendisini bundan sonra da her zaman aramızda göreceğiz ve görmek istiyoruz. Derneğimiz, birlikten güç doğduğunu en iyi şekilde ortaya koyacak ve başarılı çalışmalara imza atacaktır.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817