Yangın var..!
KOCAELİ Ticaret Odası’nın 2013 yılı haziran ayı fiyat hareketleri çalışması sonuçlandı. İlimizde yapılan araştırma kapsamında, fakirlik sınırına yakın 4 kişilik bir ailenin dengeli ve ekonomik beslenebilmesi için gerekli mutfak giderinde, 1-30 Haziran tarihleri arasında yüzde 0,73 artış tespit edildi. Dört kişilik bir ailenin dengeli beslenebilmesi için gerekli mutfak gideri mayıs ayında 846,65 lira iken, haziran ayında 852,85 lra olarak belirlendi. 4 kişilik bir ailenin 2012 Haziran ayında 807,13 lira olan mutfak bütçesi, geçen bir yıllık süre zarfında yüzde 5,67 artış kaydetti. 
 
BALIK EL YAKIYOR
Haziran ayı içerisinde genel bir değerlendirme yapıldığında yüzde 5,33 oranındaki artış ile balık fiyatları, yüzde 2,14 artış ile beyaz eşya fiyatları, yüzde 1,02’lik artış ile temel gıda maddeleri, yüzde 0,64 artış ile sebze-meyve fiyatları, yüzde 0,21’lik artış ile zücaciye fiyatları ve yüzde 0,11 artış ile temizlik maddeleri fiyatları artış gösteren ürün grupları oldu. 
 
ALTIN DÜŞÜŞTE
Ay içerisinde kurşunsuz 95 oktan benzin ve 97 oktan benzin fiyatlarında değişiklik olmazken, gazyağı fiyatı yüzde 2,42 ve motorin fiyatı yüzde 1,93 oranında artış göstermiştir. Ay içerisinde LPG fiyatı ise yüzde 4,03 oranında arttı. Dolar bir önceki aya göre yüzde 3,19 oranında değerlenirken, Euro da yüzde 1,63 oranında değer kazandı. Cumhuriyet altını ise son işlem günü itibarı ile bir önceki aya göre yüzde 1,79 oranında değer kaybetti. Haziran ayı içerisindeki genel değerlendirmeye göre yüzde 2,17 ile kırtasiye fiyatları düşüş gösteren ürün grubu oldu. 
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kafkasyalı 11 yıl önce

yazın ortasında balık, portakal fiyatına bakıp, kışın ortasında domates salata fiyatına bakıp mutfak değerledirilmesinide hiç anlamam. mevsiminde ye hem ucuz ye hem hormonsuz , ne miden yansın nede cebin , ama sen ocak ayında karpuz yiyecem dersen istatistlik sana ne yapsın........

banner2817