YAPI DENETİMDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR..!

Yapı Denetim Sisteminde yeni bir dönemin başlayacağı uygulama ile bundan böyle firmalar müşteri peşinde koşmayacaklar. İnşaat yapan ve yapı denetim ihtiyacı olan müteahhidin başvurusu ile otomatik olarak sıralamaya göre müşteri firmaya yönlendirilecek. Yani, Körfez’de ki bir yapı denetim firmasına Kocaeli’nin her hangi bir ilçesinde ki müşteri verilebilir. Uygulama ile il genelinde yaklaşık 45 olan yapı denetim firmaları bilgisayara yüklenecek ve daha sonra da her gelen müşteri otomatik sıra takibi ile yönlendirilecek.

Uygulamanın başlamasıyla firma yetkilileri müşteri peşine düşmeyerek, büroda oturup yönlendirme ile gelecek olan firmayı bekleyecekler.

Kocaeli Kentsel Yapı Denetim Firması yetkilileri Ayşe Hacet Aşar ve Selim Aşar yeni sistemle ilgili bilgi vererek, “Böylelikle daha düzenli ve sağlıklı bir yapı denetim sistemine kavuşmuş olacağız. Hakkaniyet çerçevesinde teknik elemanı, iş bitirme çerçevesinde yapı denetim kuruluşlarını seçerek, daha sağlıklı hale getirme hedefiyle bu uygulama başlatılıyor. Yaptığımız işlerde imalat kalitesi çok büyük önem arz ediyor. Bunların hepsi milli servet, bu imalatları yapıp geri dönmememiz gerekiyor. Bu noktada yapı denetim sisteminin iyi işlemesi, bina kalitesini arttırmamız adına çok önemli. Deprem ülkesinde yaşıyoruz, birinci ve ikinci derece deprem kuşağında topraklarımızın yüzde 66’sı, nüfusumuzun yüzde 71’i yer alıyor. Dolayısıyla binaları deprem yönetmeliğine ve projelere uygun yapmak, kaçak binaları azaltmak adına bu düzenleme yapıldı. 2019 yılında da uygulamaya geçilecek” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817