Yaşar Sönmez:
Cumhuriyet Halk Partisi Kartepe İlçe binasında bizleri ağırlayan Yaşar Sönmez, Kartepe’yi üvey evlat muamelesinden kurtarmak ve Kartepe halkını kucaklamak için göreve talip olduklarını söyledi.

“ÖN SEÇİM SONUÇLARI SÜRPRİZ DEĞİL”
CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Yaşar Sönmez, ön seçim sonuçlarının kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, “Çünkü biz bu partiye emek verdik. Emeğin ve hizmetin olduğu her şey vatandaştan takdir görür. Kartepeli partililerimiz hiçbir adaya endeksli ve güdümlü değil. Gerçek partililerden kimse korkmasın. Genel merkez yöneticilerimiz seçimler öncesi mesaj vermişti herkes çalışsın ve üye yapsın şeklinde” diye konuştu.

‘KARTEPE HALKI ARAYIŞ İÇERİSİNDE’
Yaklaşan belediye başkanlığı seçimleri öncesinde görüşlerini Pusula ile paylaşan Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kartepe halkı arayış içerisinde. Mevcut belediye yönetimi halkı arayış içerisine soktu. Geçen seçimlerde AKP’li başkan Karabalık ile aramızda 4 bin oy fark vardı. Bu seçimlerde karşı taraftan alacağımız 2 bin oy bize seçimi kazandırır. Bu kapatılmayacak bir fark değil. Seçimler öncesi partimizde zaten bunun altyapısı mevcut”

‘ESKİ İLÇELERİ ARAR DURUMA GELDİK’
Sönmez, on ilçenin birleştirilmesindeki amacın kentleşmek olduğunu ifade ederken, “Hizmeti başka ilçe dışında aramamak, daha iyi bir kent olmaktı amaç. Bugüne gelindiğindeyse eski ilçeleri arar duruma geldik. Hizmeti pahalıya bile alamadık. Hizmet göremedik. Hayal kırıklığı yaşandı, verilen sözler yerine gelmedi. Mevcut yönetim bunu başaramadı. Geçmiş dönemde Uzunçiftlik Belediyesi sosyal belediyeciliği en iyi hayata geçiren ve en başarılı seçilen ilçe belediyesi idi. Biz belediyeyi kazandığımızda, vatandaşı Kartepe Belediyesi ile barıştıracağız” dedi.

‘TURİSTLER KARTEPE’Yİ SORACAK’
Kahvelerimizi yudumlarken projelerinden de bahseden CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez, “ Başkan olduğumda çevreyi kirletmeyen bir sanayi, organik tarım ve turizmle anılan bir ilçe olacağız. Yurt dışından gelen turistler, İstanbul’a iner inmez Kartepe’yi soracak. İngiltere ile aynı iklime sahip olan Kartepe’de mevcut at yetiştiriciliğini daha da geliştireceğiz. Organik tarımı geliştireceğiz. Üründen yan ürün; mesela Eşme cezeryesi gibi bu tarz üretimlere destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘KARTEPE BELEDİYESİ’NİN PARAYA İHTİYACI YOK’
“Kartepe Belediyesi’nin paraya ihtiyacı yoktur” diye Sönmez, “ Kartepeli ve Kartepe Belediyesi kendi gücünü bilsin, yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Rekabet ortamı yaratacağız. Rekabet, hizmeti sunmak anlamında kaliteyi getirir. Dağ turizmi tek bir otelin tekelinde olmamalı. Kartepe’ye çıkan yol üzerindeki işletmelere kısmi pansiyon izni vererek alternatif hizmet sunulmalı. Bunu için destek vereceğiz. Teleferik projesi gerçekleşmeliydi, başaramadılar. Biz gerçekleştireceğiz. Cengiz Topel havaalanına daha çok işlerlik kazandırılmalıydı, işlerlik kazandıracağız. Sapanca suyu önemli önemli. İstasyon mahallesine battı çıktı şart. Bu bölgede istenmeyen kazalar yaşandı. Bunu hayata geçireceğiz” diye konuştu.

‘YÖNETİMİN MAZERET ÜRETME ŞANSI YOK’
Bölünmüş yol ile ilgili görüşlerini de bizlerle paylaşan CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez, “ Acısu’yu aşağı Hereke, Yukarı Hereke yaptılar. Bu da hoş değil. Kent yönetiminin mazeret üretme şansı yok. Kartepe ve Kocaeli halkı geçmişte Sefa Sirmen yönetiminde hizmetleri en üst seviyede almıştı. Sefa Sirmen döneminde yapılanlar, bu dönemde yapılmadı” dedi.

‘SAĞLIK HİZMETLERİ 24 SAAT OLACAK’
Uzunçiftlik Belediye Başkanlığı döneminde ücretsiz sağlık hizmetlerini saat 24’e kadar verdiklerinin altını çizen Sönmez, “ Belediye başkanı seçildiğimizde sağlık hizmetlerini 24 saate yayacağız. Öte yandan turizmi ön planda tutan ve yerel halkın ekonomisine katkı veren projelerimiz var. Atçılık, su sporları gibi. Disneyland tarzı uluslar arası turizme yönelik projelerimiz vardı. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Eğitime, kültüre ve sanata, kısacası geçmişte olduğu gibi sosyal belediyeciliği ön planda tutup, bundan sonra da  öncüsü olacağız. İlçemizin bir hastanesi dahi yok. Bu bir göstergedir. Hastaneyi belediye yapmaz ama zorlayıcıdır. İvedi bir şekilde üstüne gidip Kartepe’ye kazandırılmalıdır. İnsan hayatından önemli bir şey var mı?” ifade etti.

‘YEREL YÖNETİMLER ADAY ÖNCELİKLİDİR’
Yerel yönetimler parti meselesi olmadığını vurgulayan Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel yönetimler aday önceliklidir. Geçen dönem partiyi ön planda tutan arkadaşlar oldu. Hayal kırıklığı yaşandı. Bu dönem Bize de karşı taraftan oy verecekler var, bizden de gidecek oylar vardır. Bizden bir giderse onlardan üç gelecektir. Geçmişte insan ayırımı yapmadan, her görüşe saygılı hizmet verdik. Bu dönemde de aynı görüşle hizmete talibiz. Kazandığımız takdirde Kartepe halkın belediyesi olacaktır”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817