Yeni Yalı Mahallesi’nde Güvenlik Toplantısı

Körfez Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi’nde, mahalle halkının da katıldığı güvenlik toplantısı yapıldı. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Fikret Çetin Kale, Körfez Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Yanar, Belediye Muhtarlar Dernek Koordinatörü Özcan Efe ve mahalle sakinlerinin katıldığı toplantıda asayiş ve trafik sorunları konuşuldu.

Körfez Avcılar Derneği’nde düzenlenen toplantıda, birim amirleri ile yar alan Kaymakam Hasan Hüseyin Can, huzurun sağlanması için yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı. Polis ve jandarmanın adlığı güvenlik önlemleri ile huzursuzluğa engel olmaya çalıştığını anlatan Kaymakam Can, daha sonra da vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kamyonlar

Sorunları anlatan vatandaşlar, Derince’ye dolgu malzemesi taşıyan hafriyat kamyonlarından şikayet ederek, ‘’Yol güzergahı olarak Körfez belirlenmiş ve 8 okulun olduğu bölgeden geçen kamyonlar hafriyat taşıyorlar. Defalarca söylememize rağmen Derince’ye giden malzeme için Körfez’de ki yollar kullanılıyor. Okula giden çocuklar tehlike altında, evlerde toz nedeniyle pencere açamıyoruz, yollarımız çukur içinde kaldı. Hız sınırlarına da uymayan kamyonlar, ışıklarda durmamak için de ara sokaklara giriyorlar’’ dediler.

Kaymakam Can, konuyu inceleyeceklerini ve güzergah ile ilgili çalışma yapacaklarını belirterek, ‘’Hız ve tonaj konusunda polis ve jandarma sürekli denetleme yapıyor. Okul önlerindeki riski azaltmak için kamyonların giriş ve çıkış saatlerinde çalışmamalarını isteyeceğiz. Bu saatlerde kamyonlar hafriyat taşımayacaklar’’ dedi. İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın’da, güzergahı bozmanın cezasının ağır olduğunu belirterek, ‘’Sivil ekipler koyarak uygulama yapıp, ışıklara girmemek için ara sokaklara girenleri belirleriz. Sizler de görürseniz çekinmeyin resimlerini çekin, bize getirin şikayetçi olun işlem yapalım. Bu konuda çekinmeyin, görevini yapan vatandaşı tehdit edene bu ilçede ekmek yedirtmeyiz’’ dedi.

Asayiş

Asayiş konusunda da şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, Yeni Yalı Mahallesi’nin daha önce çok sakin olduğunu belirterek, ‘’ Son zamanlarda mahallede sarkıntılıklar, kavgalar yaşanıyor. Kimse kapısını açık bırakamıyor, bahçeye, kapı önüne bir şey bırakmaya gelmiyor, çalınıyor. İnsanlar bu tür şahıslar nedeniyle kahveye gidemez oldular’’ dediler.

Asayiş çalışmalarının ve polis denetimlerinin arttırılacağı belirtilerek, vatandaşlardan şüpheli şahısları bildirmeleri istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817