Zağlı cinayeti 4 Kasım’a ertelendi
 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Mahkeme’de ilk olarak ölen Sevgi Zağlı’nın üvey kardeşi Ayten Toptaş, dinlenirken, şunları söyledi, “  5 yıldan beri kardeşim Sevgi Zağlı ile görüşmüyordum. Kiminle olduğunu bilmiyordum, olay gecesi polis tarafından bana bir telefon geldi , çocuğum olduğu için gece gidemedim. Sabah gittiğimde ise kardeşimin cenazesi ile karşılaştım. Hastanede yapılması gereken işlemleri gerçekleştirip defin işlemlerini gerçekleştirdik. Sanık Ömer Akdoğan’ ı şahsen tanımıyorum olayı’ da görmediğim ve bilmediğim için şahitlik yapmak istemiyorum şikayetçi değilim” ifadelerini kullandı.

 

ANNEME TECAVÜZ ETTİ

Ayten Toptaş’ dan sonra mahkemede 2.tanık olarak makdülün kızı Rabia Zağlı dinlendi, Zağlı” Sanık Ömer Akdoğan’ ın  annesine  sürekli şiddet gösterdiğini söyleyen kızı Rabia , anneme istemediği halde banyoda tecavüz ettiğini ve zorla ters ilişkide bulunduğunu annem bana söyledi. Ben ve annem daha önce birlikte yaşıyorduk, sanıkla aynı iş yerinde tanıştıklarını biliyordum, ilişkileri belli bir süre devam ettikten sonra, birlikte yaşamak için ikisi ayrı eve çıktı ve birlikte yaşamaya başladılar.

 

BU ADAM BENİ ÖLDÜRECEK

Rabia,” Birlikte yaşamaya başladıktan bir süre sonra, annem ile telefonda görüştük, annemin sesinden mutsuz olduğunu anladım. Daha sonra anneme mutlu değil isen geri gel bir çaresini buluruz dedim. Benden cesaret alıp annem geri geldi, fakat tedirginliği devam ediyordu, eve gelince bu adam beni silah yada bıçak ile öldürecek korkuyorum kapıları kilitle sakın açma dedi. Aynı gün annem ile konuştuğumuz esnada sanık Ömer Akdoğan’ ı evin çevresinde motorla dolaşırken bir iki defa gördüm, fakat eve hiç gelmedi, daha önce karakola şikayette bulunduğumuzdan dolayı Polis’ten koruma

 

BABAMIN PARASINI YEMEK İÇİN

Mahkemede bir sonraki tanık olan sanığın kızı Sevilay Gökçen dinlendi. Gökçen şu iddialarda bulundu, Bir restaurant da  çalışan babam Ömer Akdoğan ve Sevgi Zağlı’ nın aynı iş yerinde tanıştıklarını ve burada çalıştıklarını biliyordum. Sevgi Zağlı’ yı tanımıyordu, tanıştıklarından kısa bir süre sonra, babam eve gelmemeye başladı. Yakın çevremizden otellerde görüldüğünü ve bir bayanla ilişki yaşadığını duyuyorduk. Ben babam ile konuştuğumda bu şekilde bir ilişki istemiyoruz, gidin evlenin bizi çevreye rezil etmeyin dedik .O dönemde babama dedemden 20 bin TL miras kaldı ve Antep’ te bulunan halamın’ da mirasını babama bıraktığını bir süre sonra öğrendim.” dedi.

 

RESMİ NİKAH KIYMADILAR

Sanığın kızı Sevilay Gökçen iddialarına devam etti, Babamın “telefon konuşmalarına şahit olduğumda ilişkilerinin iyi olduğunu fark ettim, öz annem ile görücü usulü evlendiklerinden dolayı mutlu olmadıklarını biliyordum. Fakat Sevgi Zağlı ile severek evlendiklerinden dolayı birbirlerine sürekli aşkım canım bir tanem diyerek hitap ediyorlardı. Bizi ısrarımıza dayanamayan babam, Sevgi Zağlı ile imam nikahı kıydı, resmi nikah kıymalarını istedik babam bize, Sevgi eski eşinden maaş aldığı için, resmi nikah kıymak istemiyor kızlarının aldığı maaş hakkı fes olacağından dolayı resmi nikah kıymadıklarını dile getirdi.

 

BABAMDAN AYRILMAK İSTEDİ”

Eşya alıp evlerini düzdükten kısa bir süre sonra babamın parası bitti. Bu dönem içerisinde Sevgi Zağlı’ da büyük değişimler yaşandı, olaydan önce Sevgi Zağlı’ nın babamdan evin anahtarını aldığını ve ben eve gelirim sen git dedikten sonra iki gün ortadan kayboldu.Babam bana telefon ederek, Sevgi ablanla bu günlerde görüştün mü, kendisine ulaşamıyorum bulamıyorum dedi. Yaşanılanlar sonrası ben kızı Rabia yı arayarak annesini sorduğumda ise bir arkadaşıyla dışarı çıktı akşama doğru eve gelir dedi ve daha sonra Sevgi Zağlı ortaya çıkarak , babamdan ayrılmak istediğini belirtti. Kabul etmeyen babamı ters ilişkiye zorladığını, darp ettiğini,  belirterek şikayet etti”  ifadelerini kullandı.

 

“ESKİ EŞİ DİNLENDİ”

Mahkemede bir diğer tanık olarak sanığın eski eşi dinlendi. Eski eşi şu ifadeyi verdi, “  25 yıl evliliğimiz boyunca Ömer bana bir gün bile olsun ne şiddet uyguladı ve kötü davrandı. Sevgi ile 7 ,8 ay gezdiler tozmuşlar, daha sonra para bitince Ömer’ i terk ettiğini kızım bana söyledi. Hakimin sorusu üzerine konuşan eski eşi, “Ömer bana evliliğimiz boyunca bir fiske bile vurmadı, Ömer ile çok mutluyduk ve Ömer 25 yıllık evlilik hayatımda cinsel konulardan her hangi bir sapkın hareketlerde bulunmadı” ifadesini kullandı.

 

“YALANCI ŞAHİT YAPMAMI İSTEDİ”

Son olarak mahkemede tanık olarak komşuları Aşkın Erdoğan dinlenirken şu ifadeyi verdi, Sevgi beni arayıp karakola çağırdı, yalancı şahitlik yapmamı istedi, Ömer’ in beni dövdüğünü ve ters ilişkide bulunmak istediğini söylememi istedi. Ben bu ifadeler karşısında yalancı şahitlik yapmadım, ardından bir kafe’ de oturduk, bana Ömer’ in parasının bittiğini ve onu süründüreceğini söyledi. Ben evlerinde hiçbir kavgasına şahit olmadım” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817