Ellibeş: “STK Desteği Olmadan Hedeflerimize Ulaşamayız”

Amasyalılar Derneği’ne de uğrayan Ellibeş, “Sivil toplum desteği olmadan ülke olarak hedeflerimize ulaşamayız” dedi

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, geçtiğimiz günlerde Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna ve partililerle birlikte bir dizi programa katıldı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün de bazı bölümlerinde yer aldığı programda Ellibeş, Yeniyalı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelmiş, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, KSMMMO Körfez Temsilcisi Osman Türk ve Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) Başkanı Tekin Dursun’a uğramış, akşam saatlerinde ise Amasyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gitti.

SON 20 YILDA YAPILANLAR

Burada dernek başkanı Ahmet Çınar, yönetimi ve üyeleri ile bir araya gelen, özellikle hemşehri derneklerinde büyük ilgi ve kalabalıkla karşılanan Ellibeş, sivil toplum kuruluşlarının bir ülke için önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye, son 20 yılda üretimde küresel tedarikçi ülkelerin çıkardıkları zorlukları ve uyguladıkları gizli veya açık ambargoları kendi gücüyle aşabilen bir ülke hâline geldi. Özellikle savunma sanayii alanındaki yerli ve milli üretimler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin dünya barışı için sürdürdüğü mücadelesinde güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya, terörle mücadelede büyük başarılar elde edilmesine ve Türkiye’nin sahadaki caydırıcılığını artırmaya büyük katkı sağladı.

“KENDİ HELİKOPTERİMİZİ ÜRETİYORUZ”

Zırhlı araçlar, savaş gemileri, helikopter projeleri, modern silah sistemleri, yerli uydu ve uzay çalışmaları, elektronik park ve radar sistemleri, mühimmatlar, füzeler, torpidolar ve hava savunma sistemleri, insansız hava araçları gibi birçok projeyi hayata geçiren Savunma Sanayii Başkanlığı ve yerli şirketler, yüksek AR-GE yatırımlarıyla geleceğin sistemlerini geliştirdi.

SAVUNMA SANAYİİ BÜTÇESİ ÇOK ARTTI

Lazer ve elektro manyetik silah sistemleri, insansız ve otonom sistemler, siber güvenlik ve yapay zekâ projeleriyle geleceğin harp ortamına hazırlanmanın yanı sıra sivil alanda da yeni nesil çözümler sunma konusunda büyük yol kat ettik. Savunma Sanayii bütçesi 5.5 milyar dolardan 75 milyar dolara, yıllık cirosu 10 milyar dolara, ihracatı ise 248 milyon dolardan 3 milyar 224 milyon dolara bu sayede yükseldi. 20 yıl önce sadece 62 olan savunma projesi sayısı bu yıl 750'yi geçmiş ve savunma sanayii alanında faaliyet gösteren firmaların sayısı bin 500'e çıkmıştır.

“SİVİL TOPLUM, DEVLETİN TAMAMLAYICISIDIR”

Türkiye, artık eski Türkiye değildir ve sürekli gelişmektedir. Ancak bütün bunlar yapılırken, insanımızı, değerlere bağlılığımızı da ihmal etmiyoruz. Hatta bir ülke ne kadar güçlü olursa olsun, sivil toplum desteği, yardımı olmadan hedeflerine ulaşamayacağına inanıyoruz. Çok şükür bu anlamda bugüne kadar olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarımızla aramızdaki bağ sımsıkı, güçlü şekilde devam ediyor. Biz, sivil toplum kuruluşlarımızı tehdit olarak değil, milli birlik ve beraberliğimizin kilit taşı olarak görüyoruz. Sizler ülkemizde katılımcı demokrasinin aracı, sosyal barışımızın âdeta sigortası olan kuruluşlarımızsınız. Sivil toplum devletin karşıtı değil bilakis tamamlayıcısıdır. Burada bu gerçeğin altını bir kez daha çizmek istiyorum”.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817