EYDEM’de yaz dönemi eğitimleri sona erdi
 Yaz dönemi süresince gelişim kurslarına ara veren Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi, bu süreçte engelli bireylerin sosyal becerilerini geliştiren çeşitli etkinliklere imza attı

Sosyal becerilerini geliştirdiler

Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırarak, toplumsal hayatın içinde daha fazla yer almalarına imkan sağlayan Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde yaz dönemi de boş geçmedi. 2013-2014 eğitim-öğretim döneminin noktalanmasının ardından yaz ayları için bir dizi etkinlik takvimi belirleyen EYDEM’de bu süreçte engelli bireylerin sosyal becerilerini geliştiren çeşitli etkinlikler organize edildi. EYDEM bünyesinde gerçekleştirilen yaz dönemi etkinlikleri arasında Sekapark Otel’in sponsorluğundaki 8 haftalık çalışma da önemli bir yer tuttu.

Sekapark Otel’de etkinlikler

Sekapark Otel’de her hafta salı günü gerçekleştirilen etkinliklerle engelli bireylerin herhangi bir ebeveyn desteği almadan bağımsız olarak arkadaşlarıyla birlikte sosyal ortamda kendini ifade edebilme becerisini geliştirmek maksadıyla kendi yemeğini sipariş edebilme, yemeğini bağımsız olarak yiyebilme, grup normlarına ve sosyal normlara adaptasyon çalışmaları yapıldı. Uzman eğitmenler nezaretinde yaz dönemi boyunca evlerinden servislerle alınarak gruplar halinde Sekapark Otel’e götürülen öğrenciler burada yürüyüşlerini gerçekleştirip, yemeklerini yiyerek hem neşeli zaman geçirdi hem de sosyal becerilerini geliştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817