KANDIRA NAMAZGAH GÜREŞLERİ NEFES KESTİ
 Kandıra Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’ Yağlı  Pehlivan Güreşleri, Tarım Kültür ve Sanat Festivali ‘’ kapsamında gerçekleştirilen  ve geleneksel hale getirilen  Namazgah Yağlı Pehlivan Güreşleri  nefes kesen ve kıran kırana geçen müsabakalarla sona erdi.

Kandıra Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’ Yağlı  Pehlivan Güreşleri, Tarım Kültür ve Sanat Festivali ‘’ kapsamında düzenlenen etkinlikler, üçüncü gününde gerçekleştirilen Namazgah Yağlı Pehlivan Güreşleri  ile sona erdi. Kandıra Belediyesi önünden mehter takımı ve kortej eşliğinde Namazgâh çayırına gidilmesinin ardından şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan geleneksel  güreşlere, başta ev sahibi Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken olmak üzere,  Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, AK Parti ilçe başkanı Erdinç Şentürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, Güreş Federasyonu eski başkanı Mehmet Akif Karaosmanoğlu, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ömer  Arslantaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şahan, Jandarma komutanı İlker Emirze, ilçe müftüsü Burhan Bilgin, Güreş Ağası Metin Dönmez, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kıran kırana geçen güreşlere güreş severlerin ilgisi büyük oldu.

TÜRKÜN GÜCÜNÜ DÜNYAYA GÖSTEREN YAĞLI GÜREŞLERDİR

Namazgah Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne verdikleri öneme değinen bir konuşma yapan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, ‘’ Geçmişte Kandıra Belediyemizin yaptığı çalışma ve faaliyetleri hep birlikte gördük. İnşallah önümüzdeki beş yıllık süreçte kent meydanı ile yeni belediye hizmet binaları ile, spor kompleksi ile, gençlik ve kurs merkezleri ile, gelişen bir Kandıra göreceğiz. Güreş Ata sporu dedik. Bizim geçmişten gelen geleneğimiz tarihimizdir. Türkün gücünü dünyaya gösteren yağlı güreştir.  Bu anlamda yıllardır süren bu mücadeleye devlet olarak, millet olarak destek verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra yapılacak yağlı güreşlere daha çok destek vereceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle gelecek nesillerimize en güzel sporu bırakmaya, sizinle birlikte güzel hizmetler yapmaya,  değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Hayırlı olsun diyorum ’’ diyerek sözlerini sonlandırdı. Bu yıl 29.su düzenlenen yağlı güreşler büyük coşku ile izlendi.

FARUK AKKOYUN BAŞPEHLİVAN OLDU

Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, Fatih Atlı  gibi ünlü isimlerinde aralarında olduğu 169 sporcunun katıldığı güreşlerde Faruk Akkoyun başpehlivan oldu. Ümit Başta ile yaptığı güreşte zaferi göğüsleyen Akkoyun’un Kandıra  Şahinler Köyü Gırgırlar Divanı’n dan olduğu öğrenildi. 14 kategoride 169 sporcudan dereceye girenlere ödülleri ve madalyaları Başkan Köken ve protokol üyeleri tarafından  verildi. Yapılan güreş müsabakalarında ise sonuçlar şu şekilde oldu:

Başpehlivan: 1-Faruk Akkoyun, 2-Ümit Balta, 3-Mustafa Başdemir- Ali  Rıza Kaya

Başaltı: 1-Ercan Gençdemir, 2-Abdulhamit Altun, 3-Şener Sar- Yusuf Tatlı

Büyük Orta: 1-Özer Ay, 2-Turgut Balta, 3-Muhammet Emin- Gazanfer Kahveci

Küçük Orta: 1-Ömer Altıntaş, 2-Emre Demir, 3-Hamit Bağdat-Uğur Taşkın

Küçük orta küçük boy: 1-Sinan Şentürk (Kandıra Belediyesi adına katıldı), 2-Ali Kasım Yavuz, 3-Nazım Kahveciler-Emre Burbalı

Deste Büyükboy: 1-Semih Yazıcı, 2-Tunahan Özgür, 3-Salihcan Gökozkurt-Mustafa Uğur

Deste Ortaboy: 1-Rıdvan Kaya, 2-Mert Altın, 3- Sıraç Sefer- Haluk Topçu

Deste Küçükboy: 1-Alpaslan Tekme, 2-Ramazan Sarı, 3-Ömer Özbek, Hakan Erişen

Ayak: 1-Erdal Duman, 2- Abdülvasi Balta, 3- Aykut Turan, Hüseyin Soğukoğlu

Tozkoparan: 1-Selçuk Kılıçarslan, 2-Sefa Gürkan Karagöz, 3- Ömer Kocabıyık, Seçkin Duman

Teşvik 1: 1- Ensar Bıyık, 2-Ali Kemal Cici, 3- Emre Duman-Kenan Çetin

Teşvik 2: 1- Enes Özcan, 2- Serdar Yıldırım, 3- Kadir Yılmaz- Muhammet Kurt

Minik 1: 1- Ömer Cici, Semih Karagöz, Ömer Tuğrul Turgut

Minik 2: 1-Sinan Yıldız, 2- Üzeyir Kaya, 3- Özgür Çiçek- Özgürcan Duman

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817